Tasapainoa kiertueelta

Julkaistu:

Aihe:

Joka kolmas yli 65-vuotias ja joka toinen yli 80-vuotias kaatuu vähintään kerran vuodessa.
Aijjoos-hanke ja Kuntayhtymä Kaksineuvoisen Ikäneuvola ovat käynnistäneet Tavoitteena tasapaino -kiertueen. Kiertueen aikana kuntayhtymän jokaisessa pitäjässä järjestetään syys–lokakuun aikana tilaisuus, jossa saa vinkkejä kaatumisen ehkäisyyn ja tasapainoharjoituksiin.
Järviseudulla Tavoitteena tasapaino -teemakiertueen tilaisuudet järjestetään seuraavasti: Lappajärvellä Tarvolan rantatuvalla maanantaina 21.9., Kortesjärvellä Purmojärven koululla maanantaina 28.9. ja Evijärvellä Jokikylän kylätalolla maanantaina 19.10. Kaikki tilaisuudet alkavat kello 13.
Koko kiertueen avausluento järjestettiin syyskuun alussa Evijärven nuorisoseuralla, jossa puhui terveystieteiden maisteri, fysioterapeutti Annele Urtamo Ikäinstituutista.
– Tasapainoa tarvitaan kaikessa tekemisessä, Urtamo muistutti kuulijakunnalle.
Tasapainon harjoittaminen on tärkeää erityisesti ikäihmisille. Tasapaino alkaa heikentyä jo 40-vuotiaana ja mitä enemmän ikää kertyy, sitä enemmän ongelmia on tasapainon kanssa.
– Tasapainoa voidaan kuitenkin parantaa tekemällä säännöllisesti tasapainoharjoitteita, Urtamo totesi.

Lue lisää tasapainokiertueesta ja vinkit pystyssä pysymiseen tämän viikon Järviseudun Sanomista.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.