Uudistetut Lokakuun loiskeet Sorsanpesällä

Yhteislaulun säestäjät Asko Laukkonen (vas.), Seppo Mäkiniemi, Toivo Rajala ja Junnu Korhonen.
Yhteislaulun säestäjät Asko Laukkonen (vas.), Seppo Mäkiniemi, Toivo Rajala ja Junnu Korhonen.

LOKAKUUN LOISKEET -pelimannitapahtumaa on vietetty yli 30 vuotta syys-lokakuun taitteessa. Tapahtuma alkoi Elsa ja Topi Rajalan pelimannien kutsutapahtumana Lappajärvellä. Eteläpohjalaiset Spelit kansanmusiikkiyhdistys ry on vastannut tapahtuman organisoinnista vuodesta 2013 alkaen.

Tapahtuma uudistuu siirtyessään Seinäjoelle, hotelli-ravintola Sorsanpesään. Uusi tapahtumapaikka tarjoaa helpon saavutettavuuden ja monipuoliset tilat yksityisessä tapahtumahotellissa. Lokakuun loiskeissa on ollut perinteisesti 200-300 ohjelmansuorittajaa eri puolilta Suomea, yksittäisestä esiintyjästä useiden kymmenien esiintyjien muodostamiin kuoroihin, tanssiryhmiin, pelimanniryhmiin. Tapahtuma koetaan myös lähtölaukauksena musiikinharrastajien vuotuiselle opintokaudelle kansalais- ja työväenopistoissa.

On tärkeää, että pelimannit saavat soittaa myös yleisölle. Siksi kutsummekin teidät, hyvä maakunnan väki, tutustumaan pelimannien musisointiin. Tapahtuman yleisölle on tarjolla monipuolinen kattaus kansan- ja pelimannimusiikkia. Ohjelmaa on koko ajan kolmella esiintymispaikalla. Josko vaikka joku saisi soittamisen kipinän uuden harrastuksen aloittamiseksi.

Ohjelman voit lukea osoitteesta http://www.spelit.fi/lokakuun-loiskeet-2023.html.

Mainos

Tervetuloa uusittuihin Lokakuun loiskeisiin Seinäjoen Sorsanpesälle perjantaina ja lauantaina 29.–30. syyskuuta.

Timo Saarimäki

Puheenjohtaja Eteläpohjalaiset Spelit Kansanmusiikkiyhdistys ry

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.