Lahdenkylän koulun irtaimistoa myytiin huutokaupalla 

Jyrki Uusitalo hoiti tavaroiden myymisen.
Jyrki Uusitalo hoiti tavaroiden myymisen.

EVIJÄRVEN Vasikka-aholle oli saapunut runsaasti kiinnostuneita jo yhdeltätoista sunnuntaina, jolloin myytäviin tavaroihin sai tutustua tunnin ajan ennen huutokaupan alkua. Meklarina toimi Jyrki Uusitalo, ja huutokaupan tuotto luovutetaan Kylätalo Sopulan ja Alapään Nuorisoseuran hyväksi. Tapahtuman puffetteineen toteuttivat vapaaehtoiset. 

Moni kiersi koulurakennusta muistellen kouluaikoja. Vanhoja kirjoja sormeiltiin ja opetustaulut kiinnostivat. Tiina Lassila oli tullut Matias-poikansa kanssa ja kertoi käyneensä Lahdenkylän koulua kuusi ensimmäistä vuotta. Kehystetty ristipistotaulu sai hänet muistamaan, miten oppilaat saivat tällaisen käsityön mukaansa kotiin ja kukin teki sitä vuorollaan.  

Mainos
Oikealla ristipistotyö, jollaisia kuudesluokkalaiset tekivät vuoron perään. Opetustauluja oli myös myynnissä samoin kuin presidenttien kuvat. 

Huutokauppa alkoi kahdeltatoista. Tavaraa oli paljon, ja kolmessa tunnissa myytiin noin 250 kohdetta, kertoo Uusitalo. Myytävää oli höyläpenkeistä karttoihin ja harmoneista pulpetteihin – miljoonalaatikoita toki unohtamatta. Tunnelma oli hyvä ja asiakkaat jaksoivat olla paikalla loppuun saakka. Tuottoakin tuli järjestäjien mielestä kohtuullisesti. 

Aino Alppinen 

Taru Furu (vas.) ja Johanna Lahti toimivat kirjurina ja rahastonhoitajana.
Tiina Lassila ja Matias-poika testasivat myynnissä ollutta harmonia. 
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.