Alajärvi

  1. MUMMOLAN lehmät Alajärven Koskenvarrella. Niistä sai alkunsa nykyään Uuraisilla asuvan taiteilija Päivi Latvalan rakkaus lehmiin ja kyky katsoa niiden silmien kautta syvälle lehmän mieleen.

  2. Sedusta ja Seamkista kevään aikana valmistuneita järviseutulaisia ja kauhavalaisia. Onnittelemme valmistuneita!

  3. ALAJÄRVEN sivistyslautakunta hyväksyi kokouksessaan 24. toukokuuta esityksen maksuttomista uinti- ja kuntosalikorteista omaishoitajille.

  4. Alajärven 4H-yhdistys oli mukana viime lauantain Asumista ja hyvinvointia-messuilla. 4H:n osastolla oli kesäistä askartelua ja arvontaa sekä esiteltiin LuontoOn-reppuja ja tulevan kesän toimintaa. Alajärven 4H:n kesä täyttyy iloisista ilmeistä, kivasta tekemisestä ja mukavasta yhdessä olosta.

  5. Landemia- ja Kylille-hankkeet kutsuivat kevään aikana somekanavissaan yleisöä mukaan eksymään Etelä-Pohjanmaalle. Ilahduttavan moni lähti mukaan maakuntamatkallemme, sillä omien somekanaviemme mukana matkaavia oli noin 112 000, kirjoittaa tiedottaja Päivi Kultalahti.

  6. KOLME VUOTTA kestävän hankkeen kohderyhmään kuuluvat lapsiperheet, naiset sekä aikuistuvat nuoret. Hankkeen tarkoitus on antaa työkaluja riittävän hyvään arkeen.

  7. KAIPUU tekstin äärelle on ollut minussa aina, jo lapsena leikin toimittajaa, tein omia lehtiä ja kirjoitin runoja, kertoo Järviseudun Sanomien toimittajana työskentelevä Suvi Hosionaho.

  8. JÄRVISEUTULAINEN Nästyyki-ryhmä valmistelee Aikamatkalla -esitystä, jossa iskelmälyriikan sanat ja sävelet kuljettavat kuulijaa 1930-luvulta 1980-luvulle. Esityksestä nähdään katkelma Alajärven kirjaston Runopiknikillä 11. kesäkuuta kello 12.30, jolloin Kirkkopuistossa kajahtavat sekä suomalaiset että eurooppalaiset kevyet sävelet. Autenttista tuntua tuo ajan mukainen rekvisiitta.

  9. Kiertotaloutta ja nuorten työllistämistä edistävä Reilu Teko on Suomen mittakaavassa merkittävä ympäristöteko. Reilu Teossa on saatu vuosikymmenten aikana talteen yli 40 miljoonaa kiloa muovia. Alajärvellä ja Lehtimäellä maanviljelijät voivat toimittaa tyhjät lannoitesäkit kierrätykseen Alajärven 4H-yhdistyksen keräyspisteisiin.

  10. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella oli 10.–24.5.2022 sisäisessä haussa avoinna kolme professiojohtajan ja viisi toimialuejohtajan virkaa. Haku oli avoinna hyvinvointialueelle siirtyvälle henkilöstölle. Virkoihin saatiin yhteensä 37 hakemusta.