Etelä-Pohjanmaan toimijoilta merkittävät lahjoitukset SeAMKin uusiin aloituspaikkoihin

Etelä-Pohjanmaan kunnat, Etelä-Pohjanmaan liitto sekä Kuortaneen Säästöpankkisäätiö ovat päättäneet rahoittaa SeAMKin uusia aloituspaikkoja.
Etelä-Pohjanmaan kunnat, Etelä-Pohjanmaan liitto sekä Kuortaneen Säästöpankkisäätiö ovat päättäneet rahoittaa SeAMKin uusia aloituspaikkoja.
Etelä-Pohjanmaan kunnat, Etelä-Pohjanmaan liitto sekä Kuortaneen Säästöpankkisäätiö ovat päättäneet rahoittaa SeAMKin uusia aloituspaikkoja.
Etelä-Pohjanmaan kunnat, Etelä-Pohjanmaan liitto sekä Kuortaneen Säästöpankkisäätiö ovat päättäneet rahoittaa SeAMKin uusia aloituspaikkoja.

Etelä-Pohjanmaan kunnat, Etelä-Pohjanmaan liitto sekä Kuortaneen Säästöpankkisäätiö ovat päättäneet rahoittaa SeAMKin uusia aloituspaikkoja. Tuoreimman päätöksen teki maanantaina Etelä-Pohjanmaan maakuntavaltuusto, joka päätti Etelä-Pohjanmaan liiton osallistuvan maakunnan korkeakoulupaikkojen aloitusmäärän lisäämiseen 500 000 eurolla.

SeAMK on kehittänyt yhdessä Etelä-Pohjanmaan liiton sekä kuntien kanssa monikanavaisen rahoitusmallin, jossa Opetus- ja kulttuuriministeriön kertaluontoista aloituspaikkarahaa vivutetaan siten, että saadaan muodostettua pysyviä aloituspaikkalisäyksiä. Mallin avulla saadaan pysyvämpää lisäystä maakunnan alhaiseen korkeakouluopiskelijoiden määrään.

Lisää aloituspaikkoja sairaanhoitajien koulutukseen, tietotekniikan insinöörikoulutukseen sekä digitaalisen liiketoiminnan tradenomiopintoihin

Eteläpohjalaisessa mallissa sairaanhoitajaopiskelijoiden uudet aloituspaikat kasvavat pysyvästi nykyisestä määrästä. Tämän lisäksi joka toinen vuosi otetaan yhden ryhmän verran lisää tietotekniikan insinööriksi opiskelevia ja joka toinen vuosi digitaalisen liiketoiminnan tradenomiopiskelijoita.

Omalla rahoituksellaan sekä saadulla rahoituksella SeAMK tavoittelee pysyvää lisäystä opiskelijamäärään. Laskelman perusteella vuonna 2028 Seinäjoen ammattikorkeakoulussa opiskelee noin 330 opiskelijaa enemmän kuin tänä vuonna.

-SeAMKin aloituspaikkojen lisääminen tulee vaikuttamaan positiivisesti koko Etelä-Pohjanmaan maakunnan kehittymiseen. Kaikkien alueen kuntien, Kuortaneen Säästöpankkisäätiön sekä Etelä-Pohjanmaan liiton lahjoitukset viestivät korkeakoulutuksen merkityksestä alueen työelämälle ja alueen kehittämiseen. Kerättävä rahoitus käytetään täysimääräisesti uusiin aloituspaikkoihin. Lämpimät kiitokset merkittävästä panostuksesta alueen korkeakoulutukseen, iloitsee SeAMKin rehtori Jaakko Hallila.

Fakta:

  • SeAMKin merkittävän omarahoituksen lisäksi myönteisen rahoituspäätöksen uusiin aloituspaikkoihin ovat tehneet Kuortaneen Säästöpankkisäätiö, kaikki Etelä-Pohjanmaan kunnat sekä Etelä-Pohjanmaan liitto.
  • Kuortaneen Säästöpankkisäätiö lahjoitus on miljoona euroa.
  • Etelä-Pohjanmaan kunnat sekä Etelä-Pohjanmaan liitto ovat myös tehneet päätökset yhteensä miljoonan euron rahoituksesta.
  • Kuudennesta vuodesta lähtien OKM:n tutkintoraha alkaisi tuottaa rahoitusta, jota laskennallisesti kertyisi 4,675 miljoonaa euroa. SeAMKin teoreettinen rahoitusosuus mallissa olisi 4,066 miljoonaa euroa.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.