Mäkelälle viestikultaa – Viikon 13 Lyhyet uutiset

Juuso Mäkelä hiihti Äänekoskella Sm-viestikultaa. Arkistokuva.
Juuso Mäkelä hiihti Äänekoskella Sm-viestikultaa. Arkistokuva.
Juuso Mäkelä hiihti Äänekoskella Sm-viestikultaa. Arkistokuva.
Juuso Mäkelä hiihti Äänekoskella Sm-viestikultaa. Arkistokuva.

ALAJÄRVELÄISLÄHTÖINEN hiihtäjä Juuso Mäkelä hiihti SM-kultaa viikonloppuna Äänekoskella käydyssä 4 x 10 kilometrin viestikisassa. Pohti Ski Team voitti Jämin Jänteen 7,5 sekunnin marginaalilla. Mäkelän joukkuetoverit olivat Juuso Haarala, Joel Ikonen ja Joni Mäki. Mäkelän puoliso Katri Lylynperä otti niin ikään viestikultaa Vuokatti Ski Team Kainuun joukkueessa. Alajärveläisjuurinen Jasmi Joensuu (Vantaan Hiihtoseura) oli naisten 10 kilometrin takaa-ajokisassa neljäs.

TalviSuperin mitaleita Järviseudulle

TALVISUPERIN ensimmäisiä kultamitaleita naisten sarjassa saatiin myös Järviseudulle. Lapuan Virkiä kaatoi sunnuntain finaalissa Manse PP:n lukemin 2–1k. Virkiässä pelaa lappajärveläinen Jutta Kuoppala ja valmennustiimissä on mukana vimpeliläinen Emmi Pippola. Myös Kaisa Peräahon juuret ovat vahvasti Vimpelissä.

Kyky-Betset taipui puolivälierässä

AKAA-VOLLEY eteni lentopallon Mestaruusliigan välieriin perjantaina Alajärvellä Kyky-Betsetiä vastaan pelatussa neljännessä puolivälieräottelussa erin 1–3. Ottelua seurasi monitoimihallilla 622 henkilöä. Torstaina käynnistyvissä välierissä Akaa kohtaa VaLePan.

Kaltialalle Pikkutikka

ALAJÄRVELÄISLÄHTÖINEN professori Riittakerttu Kaltiala palkittiin Tampereen Lääkäripäivillä Arkkiatri Risto Pelkosen Pikkutikka-palkinnolla merkityksellisestä ja pitkäjänteisestä työstään nuorisopsykiatrian kehittämiseksi Suomessa. Kaltialan mukaan nuorisopsykiatristen potilaiden oirekuvassa painottuvat vellova masennus-ahdistus, tunnesäätelyn vaikeudet, psykoottiset läpilyönnit ja impulssikontrollin ongelmat. Nämä kertovat persoonallisuuskehityksen epävakaudesta. Yksi syy tähän on yhteiskunnan ja median liiallinen fokusoiminen yksilöön ja yksilöllisyyteen, mikä irrottaa nuoren vakauttavista yhteisöistä ja jaetuista todellisuuksista, hän kritisoi vallitsevaa kuuluisuuden kulttuuria. Kaltiala työskentelee tällä hetkellä Tampereen yliopistollisen sairaalan Erityisen vaikeahoitoisten alaikäisten psykiatrinen tutkimus- ja hoitoyksikön ylilääkärinä ja Tampereen yliopiston nuorisopsykiatrian professorina.

Tähtäimessä tangokruunu

VIMPELILÄINEN Eveliina Lindberg ja alajärveläinen Jaana Hautakangas kisaavat pääsystä kesän Tangomarkkinoille. Heidän lauluvideonsa ovat esillä Tangomarkkinoiden kotisivulla, missä on käynnissä yleisöäänestys. 10 kilpailijaa pääsee livekarsintaan yleisöäänillä ja 10 raadin valitsemana niin naisten kuin miestenkin sarjassa. Äänestysaikaa on 21. huhtikuuta saakka.

Sisulle avustusta

SOININ SISU RY saa ainoana järviseutulaistoimijana seurantalojen korvausavustusta. Julkisen talouden tasapainotustoimista johtuen avustusmääräraha jäi tänä vuonna 485 000 euroon, joka on yli miljoona euroa vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Kotiseutuliitto myönsi Sisulle 9 000 euron avustuksen. Yhteensä maakuntaan on tulossa 29 800 euron avustukset.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.