Maaseudun kehittämisen jakovarat uhkaavat huveta: Viikon 12 tärkeimmät uutiset

Aisaparin toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää kiittää alueen toimijoita aktiivisiksi talkootyön tekijöiksi. Kuva: Aisaparin arkisto.
Aisaparin toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää. Kuva: Aisaparin arkisto.
Aisaparin toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää kiittää alueen toimijoita aktiivisiksi talkootyön tekijöiksi. Kuva: Aisaparin arkisto.
Aisaparin toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää. Kuva: Aisaparin arkisto.

Vahva ja välittävä Suomi -hallitusohjelmassa esitetään maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalle leikkauksia alueelliseen ja paikalliseen maaseudun kehittämiseen vuosille 2025–2027. Esityksen mukaan leikkaus olisi 137,5 miljoonaa euroa kansallisista varoista. Kaikkiaan leikkaukset olisivat yhteensä yli 240 miljoonaa euroa, EU-rahoitus mukaan lukien, eli liki puolet maaseudun kehittämiseen varatuista varoista.  

Esitettyjen säästöjen vipuvaikutus on kuitenkin huomattavasti suurempi, liki 1,5 miljardia euroa. Näin siksi, että kaikkiin kehittämistoimiin sitoutuu mittava määrä yksityisrahoitusta ja vapaaehtoistyötä, muistuttaa Mervi Niemi-Huhdanpää Aisaparista.

Tämä vaikuttaisi dramaattisesti maaseudun toimintaympäristöön. Lue aiheesta lisää täällä

Teiden kuntoa parannetaan

Hallituksen myöntämä lisämääräraha teiden kunnon parantamiseen konkretisoituu tietöinä Alajärvellä ja Vimpelissä ensi kesänä. Listalla ovat niin valtatie 16 kuin kantatie 86:kin, lisäksi Vimpelistä Höykkylään johtava tie, jonka kunnostamisen puolesta Vimpelin kunta on lobannut pitkään. Myös Aitasaarentie Alajärvellä saa kunnostuksen.

Mainos

Sulkakoski vetää Evijärvi-seuraa

Evijärvi-Seuran johtokunta suunnittelee ja jatkaa vahvaa kotiseututyötä myös uuden puheenjohtajan johdolla. Ilmari Sulkakoski jatkaa Heikki Valijoen jälkeen puheenjohtajana. Suunnitelmissa on muun muassa veneajelujen järjestämistä sekä kesäkahvilan toiminnan laajentamista. 

Koripallon pudotupelit käynnissä

Vimpelin Vedon koripallonaiset käynnistivät puolivälieräottelusarjan Kotkan Peli-Karhuja vastaan lauantaina. Seuraava ottelu pelataan maanantaina Vimpelissä.

Luitko jo nämä uutiset?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.