Tietöitä luvassa ensi kesänä Vimpelissä ja Alajärvellä

Tulevana kesänä päällystetään Pohjalaismaakuntien alueella yli kolminkertainen määrä tieverkkoa viime vuoteen verrattuna, kertoo Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.
Tulevana kesänä päällystetään Pohjalaismaakuntien alueella yli kolminkertainen määrä tieverkkoa viime vuoteen verrattuna, kertoo Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Kuva: Eija Pippola.
Tulevana kesänä päällystetään Pohjalaismaakuntien alueella yli kolminkertainen määrä tieverkkoa viime vuoteen verrattuna, kertoo Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.
Tulevana kesänä päällystetään Pohjalaismaakuntien alueella yli kolminkertainen määrä tieverkkoa viime vuoteen verrattuna, kertoo Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Kuva: Eija Pippola.

Tulevana kesänä päällystetään Pohjalaismaakuntien alueella yli kolminkertainen määrä tieverkkoa viime vuoteen verrattuna, kertoo Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Käytettävissä oleva rahoitus mahdollistaa noin 400 kilometrin pituisen päällystysohjelman. Päällystystyöt käynnistyvät tämänhetkisen tiedon mukaan toukokuun puolessa välissä ja jatkuvat lokakuun loppuun saakka.

Järviseudun alueella Vimpelistä Hoiskoon ja Höykkylään kulkevat tiet ovat korjauslistalla, samoin valtatie 16 Lapua – Alajärvi -välillä.  Sorateiksi parannettavien kohteiden listalta löytyy Alajärvellä sijaitseva maantie 17661, Aitasaarentie, jonka pituus on 6,8 kilometriä.    

–Korjausvelkarahan ansiosta saamme pysäytettyä korjausvelan kasvun. Päällystyskauden jälkeen jää alueellemme kuitenkin edelleen satoja kilometrejä huonokuntoisia tai erittäin huonokuntoisia teitä, toteaa liikennevastuualueen johtaja Anders Östergård Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta. 

Päällystyskohteet sijoittuvat vahvasti päätieverkolle eli valta- ja kantateille. Rahoitus mahdollistaa kuitenkin myös alemman tieverkon kohteiden korjaamisen. Lisäksi päällystetään kävely- ja pyöräteitä noin kahdeksan kilometriä ja huonokuntoisia päällystettyjä teitä parannetaan sorateiksi 12 kilometriä. 

Eduskunnan jakovarahankerahoitusta sai kahdeksan kohdetta, jotka suuntautuvat alemmalle tieverkolle. Mukana on myös sellaisia kohteita, jotka kunnostetaan yhteistyössä kuntien kanssa.  

Mainos

–Maantieverkon pituus on alueellamme yhteensä 8 600 kilometriä, josta päällystettyjä teitä on noin 6 000 kilometriä. 

Paikkaustyöt on jo aloitettu

Maanteiden päällysteiden laajemmat paikkaustyöt on aloitettu Pohjalaismaakuntien alueella. 

Kevään ensimmäiset paikkaustoimenpiteet tehdään päätieverkolle valta- ja kantateille sekä alemmalla tieverkolle siten, että kohteista korjataan pahimmat liikenneturvallisuutta vaarantavat päällystevauriot. 

Tiestön huonosta kunnosta ilmoitetaan ensisijaisesti Liikenteen asiakaspalvelun palauteväylään tai liikennettä vaarantavista ongelmista suoraan Tieliikennekeskuksen Tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200 2100 (24/7).

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.