Viikon 12 Lyhyet uutiset: Akaa vahvempi Alajärvellä

Panu Pitkänen tavoittelee Lentopallon Mestaruusliigan välieräpaikkaa Akaa Volleyn paidassa. Kuva: Lentopalloliitto.
Panu Pitkänen tavoittelee Lentopallon Mestaruusliigan välieräpaikkaa Akaa Volleyn paidassa. Kuva: Lentopalloliitto.
Panu Pitkänen tavoittelee Lentopallon Mestaruusliigan välieräpaikkaa Akaa Volleyn paidassa. Kuva: Lentopalloliitto.
Panu Pitkänen tavoittelee Lentopallon Mestaruusliigan välieräpaikkaa Akaa Volleyn paidassa. Kuva: Lentopalloliitto.

773 katsojaa seurasi maanantai-iltana Alajärven monitoimihallilla Lentopallon Mestaruusliigan ottelua, jossa Akaa Volley otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla kotijoukkue Kyky-Betsetin 0–3 (18–25, 22–25, 20–25). Akaan paidoissa pelaavat Kortesjärven Järvi-Veikkojen kasvatti Petteri Tyynismaa ja Ankkureiden kasvatti Panu Pitkänen jatkavat ottelusarjaa keskiviikkona Akaalla hakien ratkaisevaa kolmatta voittoa. Tarvittaessa Alajärvellä pelataan perjantaina 22. maaliskuuta.

37 haki aurausavustusta Lappajärvellä

LAPPAJÄRVEN kunnan avustusta eläkeläisten pihojen lumenauraukseen ja hiekoitukseen haki 37 henkilöä. Avustushakemusten mukaiset kokonaiskustannukset kunnalle ovat 8 529,29 euroa. Avustus myönnetään vuonna 2023 maksettuja laskukuitteja vastaan tarkoitukseen varatun määrärahan puitteissa. Vuonna 2024 maksetut laskut huomioidaan vuoden 2025 avustuksen jaon yhteydessä. Avustuksia myönnetään yhteensä 4 994,27 euroa.

S.C. nousi karsintapeleihin

11 ottelun voittoputki vei S.C. Alajärven naiset karsimaan noususta salibandyn kakkosdivisioonaan. Joukkue nousi kauden viimeisessä turnauksessa sarjan kolmanneksi voitettuaan FBC Remixin 3–2 ja Nibacos II:n 6–1. Nousukarsinnat järjestetään lähiviikkoina.

JPK taipui finaaleissa

VAASALAINEN Warrantti Mahtikukot oli vahvempi jääkiekon kolmosdivarin finaalissa. JPK kärsi tappiot kotona maalein 2–5 ja Vaasassa jatkoajalla 4–5. Sarjan kolmannelle tilalle nousi ähtäriläinen KieHa voitettuaan Virkiä II:n.

Seitsemän haki Paavolan rehtoriksi

PAAVOLAN koulun rehtorin virkaa hakivat KM Anttila Ari, Alajärvi, KM Joensuu Antti, Alajärvi, KM Joensuu Kirsti, Alajärvi, KM Leinonen Tuure, Oulu, FM Pesonen Tuomo, Tampere, KM, HM Raitio Auri, Oulu ja KM Tupila Johanna, Munakka. Virka vapautuu elokuun alusta.

Mainos

Lappajärven apteekkari vaihtuu

LAPPAJÄRVEN apteekkari Sisko Ojanperä siirtyy Alavuden apteekkariksi. Fimea on myöntänyt kyseisen apteekkiluvan 22.11.2023. Lappajärven apteekkilupaa ovat hakeneet Birgitta Jokinen, Arttu Kallio, Sara Rosenberg ja Esa-Matti Soini

Vedon tytöt Talvisuperin lopputurnaukseen

TYTTÖJEN Talvisuperin lopputurnauksessa Raumalla 6.-7. huhtikuuta on mukana Vimpelin Vedon ja Alajärven Ankkureiden yhteisjoukkue, joka sai paikan Haapajärven jättäydyttyä pois turnauksesta. Joukkuetta luotsaavat Janika Herrala ja Tero Tuomela. Turnauksen järjestävä seura Fera tuottaa kaikista otteluista live-lähetykset kotisivullaan.

Monologikesä Soinissa

SOINILAINEN kulttuuriyhdistys Kyläpääskyt on saanut Taiteen edistämiskeskukselta 21 000 euron apurahan, jolla se ja Putiikkiteatteri Puuhi tuovat ensi kesänä Puuhin lavalle monologeja. Leena Valkeus esittää monologit Koti-ikävä ja Lehmistä. Jyväskyläläinen teatteri- ja mediatyöntekijä Kari Toiviainen esittää käsikirjoittaja Helena Pohjosmäen ohjaamana miesmonologin Mies nurkassa. Myös Iiroon taideleirit saavat jatkoa taidemaalari Elina Förstin ohjaamana.

Ruokaketjun tulonjako vie Ruokamarssille

KAUPAN tuloksen kasvaessa viljelijöille jää yhä pienempi korvaus tehdystä työstä. Viljelijätuista ei voi enää leikata, muistuttaa MTK Ruokamarssi 2024 -tapahtumilla, joita järjestetään ympäri Suomea. Lauantaina maanviljelijän asemaa nostetaan esille Seinäjoen Ravikeskuksessa. Talven aikana maanviljelijät ympäri Eurooppaa ovat nousseet barrikadeille ja traktoreita nähdään Suomen toreilla tarpeen mukaan myös myöhemmin keväällä, toteaa MTK.

Luitko jo nämä uutiset?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.