Vimpelissä on toivottu digitukea eläkeläisille  

Vimpelin Eläkeliitto osallistuu MikäDigi-hankkeeseen.
Vimpelin Eläkeliitto osallistuu MikäDigi-hankkeeseen. Kuva: Eija Pippola.
Vimpelin Eläkeliitto osallistuu MikäDigi-hankkeeseen.
Vimpelin Eläkeliitto osallistuu MikäDigi-hankkeeseen. Kuva: Eija Pippola.

ELÄKELIITON Vimpelin paikallisyhdistys on tarjonnut digitukea jäsenilleen aina tarvittaessa. Edellisestä ryhmälle järjestetystä koulutustilaisuudesta on aikaa useampi vuosi. Kysyntää tuntuisi kuitenkin olevan ja asia on noussut tapetille viime aikoina uudestaan.  

Erkki Ammesmäki.
Erkki Ammesmäki.

Tällä hetkellä meneillään on MikäDigi -hanke (2023-2025), joka kouluttaa vapaaehtoisia digivertaisia ikääntyville. Hanketta hallinnoi Yhteisöjen Yhdistys Ry ja se on STEA-rahoitteinen. Hankkeen alueena on Etelä-Pohjanmaa ja tavoitteena on löytää vertaisia digiosaajia alueen jokaisesta kunnasta. Tällä hetkellä digiosaajia löytyy Seinäjoelta, Kauhajoelta, Vimpelistä ja Jalasjärveltä. Vimpelin Eläkeliiton yhdistyksestä koulutukseen osallistuu sihteeri Erkki Ammesmäki. 

–Viime vuosina homma on toiminut niin, että yksittäiset ihmiset ovat ottaneet minuun yhteyttä ja minä olen heitä neuvonut joko heillä tai sitten täällä kotonani. Neuvontaa on ollut kännykän käytöstä, sähköpostilaatikon luomisesta, virustorjunnasta, lääkäriaikojen ja muiden aikojen varaamisesta, roskaposteista ja tietojenkalasteluviesteistä, kertoo Ammesmäki. 

Mainos

–Tästä olemme kuitenkin hallituksessa puhuneet ihan hetki sitten, että tulemme järjestämään yhteisen tilaisuuden lähikuukausina. Ehkä niin, että kahvikerhon jälkeen voisivat halukkaat jäädä keskustelemaan siitä minkälaiselle tuelle olisi tarvetta. Tarvetta kuitenkin on, se on selvä. 

Ammesmäki toivoisi, että opasteita digiasioihin löytyisi enemmän keskitetysti. Tällä hetkellä tietoa kyllä löytyy netistä, mutta sen etsiminen on työlästä. 

–Tieto on pirstaleina siellä sun täällä. Helpottaisi paikallisella tasolla, jos olisi jokin yksi paikka, josta etsiä vaikkapa opastevideo jonkin tietyn sovelluksen lataamiseen. 

Nämä jutut liittyvät vahvasti aiheeseen

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.