Yhdyskäytävän maanhankinta jatkuu Alajärvellä

Alajärven sote-keskukseen suunnitellaan rakennettavan happihuone.
Alajärven sote-keskukseen suunnitellaan rakennettavan happihuone.
Alajärven sote-keskukseen suunnitellaan rakennettavan happihuone.
Alajärven sote-keskukseen suunnitellaan rakennettavan happihuone.

Suunnitellun yhdyskäytävän toteuttamiseksi Alajärven kaupunki suunnittelee Heinälä-tilan hankkimista. Asia etenee valtuuston hyväksyttäväksi kaupunginhallituksen 19. helmikuuta tekemällä päätöksellä.

Kaupan kohteen kautta on suunniteltu rakennettavan yhdyskäytävän lähtö Kuopiontieltä, joten alue on erittäin keskeisellä sijainnilla uutta tieyhteyttä ajatellen.

Neuvotteluiden kohteena olevan tilan pinta-ala on kiinteistörekisterin mukaan 1,3565 hehtaaria. Kaupan kohteen alueella on voimassa asemakaava, alueen kaavamerkintä on T, teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue.

Tilan omistaja on tehnyt alueella mittavia maansiirtotöitä suunniteltua raskaiden ajoneuvojen pysäköintiä ja maa- ja kiviaineksen varastointia varten. Lisäksi hän on suunnitellut rakentavansa alueelle hallin ajoneuvojen säilytystä varten.

Edellä olevan takia kaupungin yhdyskäytävän alueella tällä hetkellä käyttämää raakamaan hankintahintaa 1,20 euroa neliöltä ei voida soveltaa tähän kauppaan. Neuvotteluissa on päädytty 30 000 euron kauppahintaan. Neliöhinnaksi edellä mainitulla kauppahinnalla tulee pyöristettynä 2,21 euroa per neliö.

Lakea Oy:n osake myydään eurolla

ALAJÄRVEN kaupunginhallitus hyväksyi kauppakirjaluonnoksen, jolla kaupunki myy omistamansa Lakea Oy:n osakkeen yhden euron hintaan Vihreä Virtahepo Oy:lle, mikäli yrityskauppa muuten toteutuu.

Mainos

Kiinteistöyhtiö Lakea Oy:n hallitus esitti omistajille, että näiden tulee pääomittaa yhtiötä yhteensä 2,7 miljoonalla eurolla. Vaihtoehtoisesti hallitus esitti joko yhtiön saneerausta tai konkurssia tai osakkeiden myymistä nimelliseen hintaan uudelle omistajalle. Osakkeenomistajat eivät suostuneet pyydettyyn yhtiön pääomittamiseen.

KAUPUNKI käynnistää yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut muutoksesta, jonka perusteena on opetusministeriön päätös taiteen perusopetusluvan myöntämisestä Kurikan kaupungille. Osa Alajärven kaupungin musiikkiopiston henkilöstöstä siirtyy Kurikan kaupungin palvelukseen liikkeen luovutuksella 31.7.2024.

Sote-keskukseen tarvitaan happihuone

VALTUUSTOLLE esitetään, että se myöntää 15 000 euron lisämäärärahan vuoden 2024 investointiosaan happihuoneen rakentamiseksi sote-keskukseen.

Hapen vaihto terveyskeskuksessa ei onnistu toiminnan ja potilasturvallisuuden näkökulmasta hyvinvointialueen toimintana siten kuin sen tulisi toteutua. Alajärven tilapalvelun päivystys hoitaa varallaolon puitteissa hapen vaihdon sote-keskuksen henkilökunnan virka-ajan ulkopuolella. Hyvinvointialueen kanssa on tehty erillinen sopimus siihen saakka, kun uusi järjestelmä on saatu toimintakuntoon.

Nykyinen laitteisto ei vaadi uusimista, ainoastaan hapen toimitusmuoto vaihdettaisiin irtopulloista 12 pullon pattereihin. Tilat saataisiin rakennettu pienillä kustannuksilla nykyisen happivarastoinnin paikalle. Tämä vaihdos vapauttaisi merkittävästi vaihtoon käytettävää aikaa, sekä työturvallisuus tulisi sille kuuluvalle tasolle.

Samansuuruinen määräraha esitetään hyväksyttäväksi Työpaja Kipinän ilmanvaihdon parantamiseen.

Lisää kunnallisia uutisia täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.