Vimpelin sote-toimitilat yhtiöitetään KPMG:n toimesta 

ote-voimaanpanolain mukaan sote-pela-toimitilat tulee yhtiöittää 3+1 vuoden siirtymäajan sisällä, mikäli kunta haluaa vuokrata jatkossa näitä toimitiloja hyvinvointialueelle.
ote-voimaanpanolain mukaan sote-pela-toimitilat tulee yhtiöittää 3+1 vuoden siirtymäajan sisällä, mikäli kunta haluaa vuokrata jatkossa näitä toimitiloja hyvinvointialueelle.
ote-voimaanpanolain mukaan sote-pela-toimitilat tulee yhtiöittää 3+1 vuoden siirtymäajan sisällä, mikäli kunta haluaa vuokrata jatkossa näitä toimitiloja hyvinvointialueelle.
ote-voimaanpanolain mukaan sote-pela-toimitilat tulee yhtiöittää 3+1 vuoden siirtymäajan sisällä, mikäli kunta haluaa vuokrata jatkossa näitä toimitiloja hyvinvointialueelle.

VIMPELIN kunnanhallitus päätti kokouksessaan 19. helmikuuta valita KPMG Oy:n tekemään yhtiöittämisselvitystyön kunnan omistamien sote-pela-toimitilojen siirtämisestä yhtiön alle. Kunta pyysi tarjousta kahdelta toimijalta, joista valittu oli kokonaistaloudellisesti edullisempi. 

Sote-voimaanpanolain mukaan sote-pela-toimitilat tulee yhtiöittää 3+1 vuoden siirtymäajan sisällä, mikäli kunta haluaa vuokrata jatkossa näitä toimitiloja hyvinvointialueelle. E-P:n hyvinvointialueen kanssa on tarkoitus käydä neuvottelut kyseisiin kiinteistöihin liittyen mahdollisesti kevään aikana. 

Selvitystyö kestänee vuoden 2024. Vuoden 2025 aikana tulee tehdä kunnassa tarvittavat päätökset liittyen muun muassa yhtiön perustamiseen, omaisuuden siirtoon, lainoihin ja takauksiin ja vuokrasopimusten laatimiseen. 

Selvitystyön ohjausryhmään valittiin kunnanjohtaja, tekninen johtaja, talous- ja hallintojohtaja sekä kunnanhallituksen puheenjohtaja, joka toimii ohjausryhmän puheenjohtajana.  

Mainos

KUNNANHALLITUS päätti palauttaa Kirkonkylän asemakaavamuutoksen liittyen hybridikeskuksen mahdollistamiseen takaisin teknisen lautakunnan valmisteluun sen sijaan, että olisi lähettänyt sen kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi. Lisäselvityksiä tehdään muun muassa liittyen kulkuun eräälle kaavatontille sekä kevyen liikenteen väylän jatkoon Pöntisentiellä.  

Hallinto- ja talousjohtajan virkaan valittu Eveliina Nokua-Keisanen on ilmoittanut ottavansa viran vastaan 6.5.2024 alkaen. 

Etelä-Pohjanmaan työllisyyskatsaus joulukuulta kertoo, että työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Vimpelissä oli 7,7 prosenttia, kun se marraskuussa oli 6,7 prosenttia. 

Luitko jo nämä uutiset?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.