Kortesjärvellä investoidaan terveys- ja paloaseman saneerauksiin

kauhava-1
kauhava-1

KAUHAVAN kaupunginhallitus hyväksyi 19. helmikuuta teknisen lautakunnan tekemät investointirahan kohdennukset. Valtuusto hyväksyi talousarvion 2024 investointiohjelmassa muihin rakennuksiin 600 000 sekä kiinteisiin rakenteisiin ja laitteisiin 727 700 euroa, jotka käytetään teknisen lautakunnan päätösten mukaisesti.

Investointikohteista listalla on muun muassa Kortesjärven terveysaseman käyttövesisaneeraus ja piha-alue, joihin on varattu 100 000 euroa. Sote-kiinteistöjen kiireellisiin korjauksiin mukaan lukien Kortesjärven paloasema, on varattu 230 000 euroa.

KAUPUNGINHALLITUS vastustaa Kauhavan istuntopaikan lakkauttamista. Ehdotettava uusi oikeusministeriön asetus lakkauttaisi Salon, Kauhavan ja Utsjoen istuntopaikat.

Kauhavan istuntopaikkaa ei ole käytetty enää heinäkuun 2022 jälkeen. Siellä aikaisemmin toimitetut istuntopäivät on kyetty järjestämään hyvin Seinäjoen oikeustalolla. Kauhavan ja Seinäjoen välinen etäisyys on noin 40 kilometriä. Arkistoa tai muuta vastaavaa irtaimistoa ei Kauhavalla enää ole. Istuntopaikalla ei ole toteutettu istuntosalien av-tekniikkaa tai todistelun videotallentamiseenliittyviä teknisiä ratkaisuja ja turvajärjestelyt ovat heikot. Kauhavalla ei ole myöskään poliisia ja hätätilanteessa partio on lähetettävä Seinäjoelta. Kauhavan istuntopaikan vuokranantaja on yksityinen omistaja. Vuokrasopimus on irtisanottavissa kuuden kuukauden irtisanomisajalla.

Kaupunginhallitus toteaa lausunnossaan, että mikäli istuntopaikka päätetään kuitenkin lakkauttaa, tulee lakkauttamispäätöksen koskea kaikkia istuntopaikkoja Tuomioistuinviraston 3.11.2023 esityksen mukaisesti.

KAUPUNKI on ottanut käyttöön polkupyöräedun työntekijöilleen ja varaa oikeuden ottaa leasingrahoitusta ePassiBiken kautta työsuhdepolkupyörien hankintaan enintään 310 000 euroon saakka.

Luitko jo nämä jutut?

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/02/20/geopark-alueet-tarvitsevat-lisaa-majoittajia/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.