Keskussairaalan asiakaspysäköinti muuttuu maksulliseksi

Hyvinvointialue hakee maksullisella pysäköinnillä tuntuvia tulojen lisäyksiä.
Hyvinvointialue hakee maksullisella pysäköinnillä tuntuvia tulojen lisäyksiä.
Hyvinvointialue hakee maksullisella pysäköinnillä tuntuvia tulojen lisäyksiä.
Hyvinvointialue hakee maksullisella pysäköinnillä tuntuvia tulojen lisäyksiä.

ETELÄ-POHJANMAAN aluehallitus päätti 19.2.2024 kokouksessaan, että Seinäjoen keskussairaalalla siirrytään maksulliseen asiakaspysäköintiin. Asiakaspysäköinnin hinnoiksi vahvistettiin 1–6 tuntia: 1,50 euroa tunnilta, 1–3 vuorokautta: 9 euroa vuorokaudelta ja maksimiveloitus on 27 euroa. Tähän saakka pysäköinti on ollut pysäköintikiekkoa käyttäen maksutonta.

Maksulliseen pysäköintiin tullaan siirtymään keskussairaalan asiakaspysäköintiin kuuluvilla pysäköintialueilla. Maksullisen asiakaspysäköinnin arvioidaan tuovan hyvinvointialueelle 250 000–450 000 euroa tuottoa vuodessa. Pysäköintimaksuilla voidaan osaltaan myös rahoittaa parkkitalon rakentamista.

Mainos

Pysäköinnin maksullisuuteen on haettu vertailukohtaa Jyväskylästä ja Lahdesta, joissa molemmissa keskussairaalan asiakaspysäköinti on maksullista. Myös hinnoittelu on samaa luokkaa. Maksullisen pysäköinnin käyttöönoton aikataulusta päättää hyvinvointialueen tukipalvelujohtaja.

Luitko jo nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.