Soini aikoo ajantasaistaa keskustan asemakaavaa

Soinin kunnanhallitus vahvisti kunnanjohtaja Maija Pihlajamäen palkan.
Soinin kunnanhallitus vahvisti kunnanjohtaja Maija Pihlajamäen palkan.
Soinin kunnanhallitus vahvisti kunnanjohtaja Maija Pihlajamäen palkan.
Soinin kunnanhallitus vahvisti kunnanjohtaja Maija Pihlajamäen palkan.

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 19. helmikuuta kaavoituskatsauksen vuodelle 2024 sekä kaavoitusohjelman vuosille 2024–2030.

Katsauksen mukaan asemakaava-alueilla on vapaina asuinrakentamiselle osoitettuja tontteja yhteensä 149, joista rivi- ja kerrostalorakentamiselle osoitettuja 12 kappaletta. Tonttien saatavuuteen ja rakentumiseen vaikuttaa tonttien määrän lisäksi maanomistajien halukkuus myydä tontteja, koska vain osa vapaista tonteista on kunnan omistuksessa. Lisäksi on huomioitava vapaiden tonttien sijainnit ja koot. Lähes valmiiksi rakentuneelta alueelta viimeisten tonttien myyminen on haastavaa, samoin liian suuret tai liian pienet tontit jäävät usein rakentumatta. Soinin asemakaava-alueelle on rakentunut 4–5 asuinpientaloa viimeisen viiden vuoden aikana.

Teollisuustontteja asemakaava-alueella on vapaana yhteensä 10 ja liikerakennustontteja kuusi kappaletta.

Lähivuosien aikana on tavoitteena keskustan asemakaavan ajantasaistaminen tarvittavilta osin.

KYLÄPÄÄSKYT RY saa 800 euron toimitila-avustuksen aiemmin jakamatta jääneestä kyläavustuksesta. Yhdistys haki avustusta Iiroonrannan Puuhin ylläpitoon yhteensä 800 euroa, mutta aiemmin myönnettyjen toimitila-avustushakemusten euromääräinen summa ylitti talousarviossa tarkoitukseen varatun määrärahan. Kunnanhallituksen myöntämästä kyläavustuksesta jäi jakovaraa 681,10 euroa. Edellä mainitut avustukset ovat talousarviossa samalla kustannuspaikalla, jolloin avustussummien siirtäminen kustannuspaikan sisäsäisesti on mahdollista.

JOHANNA Rannanjärven seuraajaksi valittu Maija Pihlajamäki aloittaa tehtävässään kunnanjohtajana 1. maaliskuuta. Kunnanjohtaja on kokonaistyöajassa ja kokonaistyöajan mukaisessa palkkauksessa. Palkka on 7 200 euroa kuussa. Muut virkasuhteen ehdot määritellään kunnanjohtajan ja Soinin kunnan välisessä johtajasopimuksessa. Johtajasopimus käsitellään seuraavassa kunnanhallituksen kokouksessa.

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.