Kun teatterikärpänen puree, se puree kovaa – järviseutulaisia mukana Onnelan uudessa tuotannossa

Mikähän Eeron roolihahmoa vaivaa? Kuvassa Eero Kankaansyrjä ja Anne Jutila.
Mikähän Eeron roolihahmoa vaivaa? Kuvassa Eero Kankaansyrjä ja Anne Jutila.
Mikähän Eeron roolihahmoa vaivaa? Kuvassa Eero Kankaansyrjä ja Anne Jutila.
Mikähän Eeron roolihahmoa vaivaa? Kuvassa Eero Kankaansyrjä ja Anne Jutila.
Alahärmän Onnelassa sukelletaan Korttipakan ja kosmisten voimien maailmaan pian ensi-iltansa saavassa kansalaisopiston näytelmäryhmän esityksessä.

HEITTÄYTYMINEN, itsensä haastaminen, toimintaan osallistuminen, sukupolvelta toiselle, mielelle lääkettä, yhteisöllisyyttä, jännityksen karkotusta: syitä näytellä on monia ja jokaisella omansa, summaavat Järvilakeuden kansalaisopiston kurssilaiset näytelmäharkoissaan.

Alahärmän Onnelassa ensi-iltansa saa 20. tammikuuta Marita Kärkkäisen vauhdikas kokoillan komedia Korttipakka ja kosmiset voimat. Näytelmän ohjaa Lappajärveltä kotoisin oleva Seppo Väkeväinen.

Korttipakka ja kosmiset voimat on toinen ohjaamani näytelmä. Harrastuksen parissa olen ollut toistakymmentä vuotta. Itsensä haastaminen ja näytelmän toteuttaminen ja sen saattaminen siihen pisteeseen, että katsoja nauttii ja näkee laadukasta teatteria, on eräänlainen erävoitto, kertoo Väkeväinen.

Näytelmään lähteminen vaatii sitoutumista ja kiinnostusta teatteria kohtaan. Onnelassa on nyt treenattu lokakuusta lähtien kolme kertaa viikossa. Näytelmän ympärillä on yleensä muitakin tehtäviä, missä innokkaita vapaaehtoisia harrastajia aina tarvitaan.

–Annina olo on minun ensimmäinen pääroolini. Jännittää toki, mutta tämä on myös hyvin antoisaa. Olen 15 vuotta harrastunut teatteria. Tämä tekee mielelle hyvää ja on ikään kuin lääkettä moneen, kertoo kortesjärveläissyntyinen Anne Jutila.

Ylikylän nuorisoseuran lavalla se ekan kerran puraisi. Näytelmässä saa toteuttaa itseään ja roolihahmon takana voi tehdä asioita mitä ei normaalisti tekisi, kertoo Eero Kankaansyrjä.

–Olin kovin otettu, kun minua pyydettiin tähän näytelmään, kertoo Hannele Sui-Tuomaala.

–Meillä on tämä näytelmäharrastus mennyt sukupolvelta toiselle, isäni Veikko Tuuri jo aikanaan oli lavalla, ja verenperintönä tämä on mennyt myös omille lapsille. Haaveilin joskus, että voi kun minäkin joskus pääsisin lavalle ja pääsinhän minä, kertoo Ulla Mäki.

“Meillä on tässä todella hyvä porukka mukana”

–Tämä näytelmä tempaa mukaansa ja tätä kelpaa tulla katsomaan kauempaankin. Meillä on tässä todella hyvä porukka mukana ja hyvin ovat hoitaneet hommansa, kehuu Väkeväinen.

Hän toivookin, että moni lähtee tämän esityksen äärelle nauttimaan teatterielämyksestä.

–Näytelmässä paljastuu, että elämä on täynnä arvoituksia ja yllätyksiä. Näytelmä muistuttaa meitä siitä, ettei elämä ole aina hallinnassamme, ja että ”kosmiset voimat” voivat ohjata kohtaloamme odottamattomille poluille. Tämä on komediallinen matka, jossa elämä muuttuu arvoitukselliseksi ja sattumien ohjaamaksi seikkailuksi, draamaa ja yllättäviä käänteitä unohtamatta.

Näytelmän ensi-ilta on lauantaina 20. tammikuuta ja muut esitykset 21., 24. ja 26. tammikuuta sekä 4. ja 9. helmikuuta. Sunnuntaisin esitykset ovat kello 15, muina päivinä kello 19.

Sirpa Kiviaho

Anne Jutila, Anssi Tolvanen ja Hannele Sui-Tuomaala esiintyvät Järvilakeuden kansalaisopiston näytelmäkerhon Korttipakka ja kosmiset voimat -näytelmässä.
Anne Jutila, Anssi Tolvanen ja Hannele Sui-Tuomaala esiintyvät Järvilakeuden kansalaisopiston näytelmäkerhon Korttipakka ja kosmiset voimat -näytelmässä.

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.