Korven tila palkittiin Kortesjärven vuoden yrittäjänä: “Eläinten hyvinvointi ennen kaikkea”

Korven tilan isäntä Mika Korpi ja Simmental-sonni Rocky.
Korven tilan isäntä Mika Korpi ja Simmental-sonni Rocky.

KORVEN tila sai 6. joulukuuta Kortesjärven Yrittäjien juhlassa Vuoden Yrittäjä -tunnustuksen.

–Tilallamme on vanha tilakyltti, jossa on vuosilukuna 1561. Työtä eläinten parissa on tehty siitä asti ja eläinten hyvinvointi edellä on menty koko ajan, kertoo tilan isäntä Mika Korpi.

Korven tilalla on ollut lypsykarjaa vuoteen 2004 saakka. Ensimmäinen vasikkakasvattamo tuli vuonna 2000 ja Simmentalit tilalle saapuivat 2016. Kotitalon läheisyydessä on tänä päivänä kaksi vasikkajuottamoa ja kaksi teinikasvattamoa ja viiden kilometrin päässä he kasvattavat Simmentaleja. Vasikoita tilalla on kaiken kaikkiaan yli 500 kappaletta ja lisäksi noin 90 poikivaa emoa.

–Olen tilan 14. isäntä ja tilamme toimii vahvasti perhetilana. Tilalla työskentelee oman työnsä ohella vaimoni Mirva ja meidän kolme tytärtämme. Tilalla on myös neljä työntekijää, joista kolme on ulkomaalaista ja naapurin emäntä hoitaa vasikkakasvattamoa, kertoo Mika Korpi.

–Työntekijöissä on ollut vaihtuvuutta, mutta tällä hetkellä meillä on täällä mainio porukka vaikkakaan yhteistä kieltä ei kaikkien välillä ole. Elekielellä pystyy toimimaan ja pääasia on, että hommat sujuvat ja eläimiä kohdellaan hyvin, siitä olen hyvin tarkka.

–Peltokauppojen johdosta meille syntyi tilaisuus perustaa uusi tilakeskus uudelle karjalle ja minä suunnittelin, että tilalle tulee Charolais-rotuista karjaa ja siinä kävi niin kuin monesti muulloinkin, että roduksi valikoitui sveitsiläislähtöinen Simmental, niin kuin vaimoni oli päättänyt. Ja hyvä päätös se olikin, naurahtaa Korpi.

Korven tilan vasikoita.
Korven tilan vasikoita.


Simmental-emot hoitavat vasikkansa erittäin hyvin. Simmental on myös tuottoisa rotu. Ensimmäisen puolen vuoden aikana tilan vasikat saavat emon maidon ja laidunnurmen lisäksi ainoastaan säilörehua. Normosan Simmental-tilalla tarvitaan viidestä kuuteen sonnia omaan jalostuskäyttöön. Tilalta on myyty vuosittain jalostuseläimiä muille eläintiloille ja tämän lisäksi siitossonneja on ollut myynnissä myös Atrian sonnihuutokaupassa.

–Mirvan intohimona on tämän rodun jalostus ja hän on Suomen Simmental-yhdistyksen puheenjohtaja.

–Kyllä tämä on kunnia asia ottaa vastaan tällainen tunnustus. Se on koko perheellemme ja tilallemme todella hieno tunnustus ja koen, että tämä on kannustus muitakin maatilallisia kohtaan ja varsinkin nuoria, jotka ovat uransa alkutaipaleella, toteaa Mika Korpi.

Sirpa Kiviaho

Simmental-karjaa Normosan tilalla.
Simmental-karjaa Normosan tilalla.

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.