Joensuu jatkaa Kokoomuksen piirin puheenjohtajistossa

Jukka Joensuu ja Riitta Pääjärvi-Myllyaho jatkavat Kokoomuksen piirin varapuheenjohtajina. Kuva: Jesse Luhtala.
Jukka Joensuu ja Riitta Pääjärvi-Myllyaho jatkavat Kokoomuksen piirin varapuheenjohtajina. Kuva: Jesse Luhtala.

Pohjanmaan Kokoomuksen syyspiirikokous pidettiin 11.11.2023 Vaasassa. Kokous valitsi piirijohdon yksimielisesti jatkokaudelle. Piirin puheenjohtaja jatkaa Jesse Luhtala Seinäjoelta ja varapuheenjohtajina Jukka Joensuu Alajärveltä ja Riitta Pääjärvi-Myllyaho Vaasasta. Taloudenhoitajaksi jatkokaudelle valittiin Kai Pöntinen Lapualta.

Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jesse Luhtala on kiitollinen piirikokouksen luottamuksesta. Piirijohto on valmiina tulevan vuoden vaaleihin ja työ jatkuu saumattomasti.

–Presidentinvaalien valmistelut ovat jo pitkällä ja Alexander Stubilla on erinomaiset mahdollisuudet menestyä Pohjanmaan alueilla. Presidentinvaalein jälkeen painopiste kääntyy välittömästi eurovaalikampanjointiin, johon tulemme asettamaan oman alueellisen ehdokkaamme, tiivistää Luhtala. 

Pohjanmaan Kokoomuksen piirihallitukseen valittiin Ali Abdalla Kuortaneelta, Kyllikki Anttila Seinäjoelta, Max Björkskog Kokkolasta, Jukka Kohtala Karijoelta, Niina Mannismäki Kauhavalta, Rami Puro Soinista, Lasse Rajala Lapualta ja Sari Saarikoski Vaasasta. Piirihallituksen varajäseniksi valittiin Jarmo Latvala Kurikasta ja Aatu Puisto Vaasasta.

Hallituksen työ sai kiitosta

Piirikokouksen ajankohtaiskatsauksen piti SKAL:n toimitusjohtaja Anssi Kujala. Kujala arvioi hallitusohjelmaa kuljetus- ja logistiikka-alan näkökulmasta.

–Hallitusohjelma antaa hyvät mahdollisuudet Suomen logistisen kilpailukyvyn vahvistamiselle. Merkittävin kirjaus euromääräisesti on jakeluvelvoitteen alentaminen, jolla on vaalikauden aikana vaikutusta polttonesteiden hintoihin 1,1-1,9 miljardilla.

Kuljetus- ja logistiikka-ala tutkitusti kantaa huolta erityisesti tieverkon rapistumisesta. Kujala suhtautuu myönteisesti hallituksen investointiohjelmaan.

–Investointiohjelma panostaa merkittävästi väyliin sekä tiestön korjausvelkaan. Korjausvelkaa on saatava kurottua, jotta yritysten kilpailukyky säilyy koko Suomessa. Huonokuntoiset tiet lisäävät merkittävästi polttoaineen kulutusta, pidentää ajoaikoja ja lisää renkaisen kulumista, ja sen myötä myös lisää vaarantilanteita sekä kuljetuskaluston vaurioitumista, tiivistää Kujala.

Piirikokous otti kokouksessa kantaa Merenkurkun kiinteään yhteyteen. Merenkurkun kiinteällä yhteydellä on muuttuneessa geopoliittisessa tilanteessa suuri merkitys koko Suomen huoltovarmuudelle.

Pohjanmaan Kokoomus korostaa, että Merenkurkun sillalla olisi suuri merkitys myös rauhan aikana. Euroopan näkökulmasta Suomi on saari ja siksi logististen yhteyksien parantuminen vahvistaisi erityisesti teollisuuden kasvua. Suora yhteys Eurooppaan ja Norjan satamiin luo kasvua ja vähentää kuljetuskustannuksia viennissä.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.