Alusasuyrittäjä Kirsi Parvi on naiseuden äärellä päivittäin – ”Kehopositiivisuus on lisääntynyt” 

Kirsi Parvi kertoo, että vaikka naisten on edelleen vaikea hyväksyä vartalonsa, kehopositiivisuus lisääntyy.
Kirsi Parvi kertoo, että vaikka naisten on edelleen vaikea hyväksyä vartalonsa, kehopositiivisuus lisääntyy.

KAUNEUSIHANTEET ovat vuosikymmenten varrella vaihdelleet eri tyylisuuntausten mukana laidasta laitaan. 1920-luvulla yleistyivät alusvaatteet ja myös naiseutta alettiin korostaa rohkeammin.  

–Rintaliivien kuppijärjestelmä kehitettiin vuonna 1922, mutta kaupalliseen käyttöön se on tullut vasta 1930-luvulla. Siitä asti liiveissä on ollut saatavana A–D-kuppeja, vasta 1990-luvun lopulla on yleistyneet E-kuppeja suuremmat koot. Onneksi tänä päivänä löytyy varmasti liivejä kaiken kokoisille, meiltä kokoja löytyy M-kuppiin asti, kertoo Alusasut Justihi Eikä Melekehen yrittäjä Kirsi Parvi. 

Yli kymmenen vuotta alusvaatealalla ollut Parvi haluaa korostaa naisille sitä, että kaiken kokoinen vartalo on oikean kokoinen.  

–Joku voi kipuilla vartalon hoikkuutta, toinen muotoja. Eräs vaate-edustaja kerran sanoi, että edes missit eivät ole vartaloonsa täysin tyytyväisiä. Ehkä meihin naisiin on iskostunut niin syvälle kriittisyys omaa vartaloa kohtaan. Siitäkin huolimatta kuitenkin sanoisin, että kehopositiivisuus on kyllä lisääntynyt, mikä on hyvä asia. Eräs asiakas kerran sanoi: ”Oon kuullut, että kun on bikinit ja vartalo, omistaa bikinivartalon.” Tätä sanomaa olen itsekin jakanut ilolla eteenpäin. 

Alusasut Justihi Eikä Melekehen kiertää nyt viidettä vuotta maakunnissa jakamassa laadukkaiden alusasujen ilosanomaa valikoiman kanssa, josta varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Lisäksi yrityksellä on kivijalkaliike Seinäjoella. 

–Asiakkailta on tullut sellaista palautetta, että meille on helppo tulla sellaisena kun on ja kaiken kokoisena. Eniten ehkä omien muotojensa kanssa kipuilevat ruuhkavuosia elävät äidit, kun raskaus ja synnytys on muuttanut kehoa. Ikä tuo armollisuutta kehokuvaankin. 

SUOMALAISET arvostavat arkisia asioita ja käytännöllisyyttä, myös alusasuissa. 

–Ehdottomasti eniten meiltä tullaan kysymään ”arkiliiviä”, eli käytännöllistä liiviä, vaikkakin se tarkoittaa eri naisille erilaisia ominaisuuksia. Toiselle se on kaarellinen, toiselle kaareton, toiselle pitsillinen ja toinen haluaa sileällä pinnalla ja kevyellä topalla. Makuja on monia, mutta kaikkea löytyy.  

Alusasut Justihi Eikä Melekehe pop up -myymälä saapuu Alajärvelle 20. marraskuuta – 1. joulukuuta väliseksi ajaksi osoitteeseen Yrittäjäntie 5 (S-marketin kiinteistö). Valikoimista löytyy liivien lisäksi kestosuosikkeja, kuten bambukerrastoja ja kiristämättömiä sukkia. 

–Myös yöasuja otetaan mukaan, boxereita, villasukkia ja pikkujoulukautta ajatellen muotoilevia alusasuja, ynnä muuta mukavaa. Joulu lähestyy, joten hyviä lahjaideoita löytyy pop up -myymälästä varmasti, vakuuttaa Parvi. 

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.