Marjaana Hinkan 40-vuotisnäyttely avautuu Villa Väinölässä

Näyttely Villa Väinölässä 3.–24. marraskuuta 2023
Näyttely Villa Väinölässä 3.–24. marraskuuta 2023.
Näyttely Villa Väinölässä 3.–24. marraskuuta 2023
Näyttely Villa Väinölässä 3.–24. marraskuuta 2023.

Marraskuun ajan Alajärvellä VIlla Väinölässä on esillä taiteilija Marjaana Hinkan näyttely Rauhassa – 40 vuotta.

MARJAANA Hinkka on sosiologi, lammastilan emäntä ja kuvataiteilija. Hinkan työskentely kuvataiteilijana on kokeilevaa ja etsivää. Hän ei välitä rajoittaa tekemistään tiettyyn tekniikkaan tai tyyliin. Hän pitää akvarellista, öljyväristä, grafiikasta, keramiikasta ja muusta kolmiulotteisesta työskentelystä.

–Käytän töissäni mielelläni kierrätysmateriaalia, sillä luonto on elämän lähtökohta. Taidenäyttelyni pohtii kodin ja juurien merkitystä. Näyttelyssä ovat esillä myös maaseutu eläimineen, jotka minulle merkitsevät kotia sekä juuria. Näyttelyni esittää pikemminkin kysymyksiä tai ehdotuksia, kuin vastauksia, kertoo Hinkka.

–Mitä koti on tai kenelle koti kuuluu? Tuleeko kodin tuntu seinistä, esineistä, ihmisistä, tuoksuista, eläimistä, äänistä vai kenties ympäröivästä luonnosta? Onko luonto ihmisen koti vai rajoittuuko koti seinien sisälle? Isovanhempieni kautta kotiin liittyy myös menettäminen ja ei-vapaaehtoinen kotiseudun jättäminen Karjalassa, samoin on mieheni isän perheen osalta käynyt. Neljänkymmenen elinvuoden jälkeen voisin todeta, että koti on ainakin sellainen paikka, jossa voi olla rauhassa ja jossa, on turvallinen olla yhdessä rakkaiden ihmisten ja eläinten kanssa.

Näyttely Villa Väinölässä 3.–24. marraskuuta 2023, avajaiset 2. marraskuuta 2023 kello 17.

Muistatkos nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA