Ensimmäinen Mitä kuuluu -kierros päättyi Lappajärvelle

Järviseudun Sanomien henkilökuntaa ja lukijoita pääsi keskustelemaan kasvokkain Lappajärven ja Järviseudun asioista sekä lehden tekemisestä keskiviikkona Koskikievarissa. Kuva: Eija Pippola.
Järviseudun Sanomien henkilökuntaa ja lukijoita pääsi keskustelemaan kasvokkain Lappajärven ja Järviseudun asioista sekä lehden tekemisestä keskiviikkona Koskikievarissa. Kuva: Eija Pippola.

JÄRVISEUDUN SANOMAT kutsui lappajärveläisiä lukijoita kahvikupposen äärelle Koskikievariin keskiviikkona 11. lokakuuta. Tähän tilaisuuteen päättyi lehden väen ensimmäinen Mitä kuuluu -kierros, joka käynnistyi keväällä Kortesjärveltä ja Evijärveltä ja jatkui aiemmin syksyllä Vimpelissä.

Päätoimittaja Hannu Takala toivotti lukijat tervetulleiksi ja kertoi yleisesti lehden taustasta sekä toiminnasta. Toimittaja Suvi Hosionaho korosti vuorovaikutuksen merkitystä paikallislehden teossa. Lukijoita pyritään palvelemaan mahdollisimman hyvin.

–Juttuideoita ja -pyyntöjä voi jättää matalalla kynnyksellä. Paikalliset asiat ja uutiset kiinnostavat lukijoita –aiheiden ja tapahtumien ei tarvitse olla suuria ja mullistavia. Palautetta on myös aina hyvä saada, on se sitten risuja tai ruusuja. Se auttaa meitä kehittämään toimintaamme ja pohtimaan asioita eri näkökulmista.

Hosionaho muistutti myös lehden yhdistyskirjeestä, jonka välityksellä yhteistyötä alueen toimijoihin pyritään tiivistämään, sekä Kesäasukaskirjeestä, joka palvelee paitsi mökkiläisiä, myös kaikkia Järviseudun asukkaita ja täällä lomailevia. Kesäasukaskirje ilmestyy kolme, neljä kertaa vuodessa ja sisältää kuntien sekä niiden yhteistyökumppaneiden infoa tapahtumista sekä palveluista. Kummankin sähköpostitse toimitettavan kirjeen tilaajaksi voi liittyä Järviseudun Sanomien kotisivulla tai jättämällä tietonsa toimitukseen.

Palautetta ja kiitoksia lehden tekijöille

LEHTI sai kiitosta henkilöjuttujen lisääntyneestä määrästä sekä siitä, että jutut osuvat kohderyhmälleen hyvin.

–Pääkirjoitus luetaan aina ensin.

–Jatkakaa samaan malliin!

Mainos

Keskusteluissa esille nousi tilauksen hinta ja virisi keskustelua siitä, onko se kallis.

–En millään haluaisi tilata, mutta on pakko. Lehti luetaan aina heti kun postilaatikko kolahtaa, veisteli eräs lukija.

–Jos lehti ei ole ajoissa tullut niin kylän naiset pyörivät pihalla odottamassa. Se kertoo, että lehteä luetaan ja se on tärkeä, hän jatkoi.

Päätoimittaja kertoi, että tilaushintaan vaikuttavat suoraan paperin kohonnut hinta sekä painon ja Postin kustannukset. Moni suuri mediatoimija on vähentänyt printtilehden julkaisupäiviä ja moni paikallislehti on käynyt vuosien saatossa varsin ohueksi. Järviseudun Sanomat ilmestyy jatkossakin printtinä kerran viikossa. Digilehti sisältyy aina paperilehden tilaukseen ja se on luettavissa kotisivulla jo tiistaina kello 16. Kotisivulla on myös luettavana uusia juttuja joka päivä; ihmisiä, uutisia ja ilmiöitä Järviseudulta.

Lukijatapaamiset jatkuvat ensi vuonna

JÄRVISEUDUN SANOMAT jalkautuu lukijoiden pariin myös ensi vuonna. Nyt päättyneestä kierroksesta lehden henkilökunnalle jäi positiivinen fiilis.

–Saimme paljon palautetta, juttuideoita ja toiveita. On hienoa kuulla, kuinka suuri merkitys lehdellä on alueemme asukkaille. Pääsimme tapaamaan lukijoita ja tutustumaan heidän kanssaan, mikä osaltaan laskee kynnystä yhteydenotoille. Oli hienoa, että myös avustajiamme osallistui lukijailtoihin.

–Kiitos, että järjestitte tämän tapahtuman. On hienoa, että jalkaudutte kuntiin ja lukijat pääsevät vaikuttamaan, totesi Marja-Liisa Savela.

Kierros käynnistyi Kortesjärveltä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.