Raamatun sanoma on ilosanoma

Leena Kataja kirjoittaa uskoontulostaan Viikon sanassa.
Leena Kataja.
Leena Kataja kirjoittaa uskoontulostaan Viikon sanassa.
Leena Kataja.

RAAMATTU on ihmeellinen kirja. Sen sanoma on aina ajankohtainen ja koskettava. Eräänä aamuna muutama viikko sitten luin Luukkaan evankeliumia, sen viidettä lukua. Jeesus seisoi Gennesaretin järven rannalla ja kansaa tungeksi hänen ympärillään kuullakseen Jumalan sanaa. Rannassa oli kaksi venettä, joista kalastajat olivat lähteneet ja huuhtelivat verkkojaan. Jeesus astui toiseen veneistä, siihen joka oli Simonin vene ja pyysi häntä soutamaan vähän matkan päähän rannasta. Sitten hän opetti kansaa veneessä istuen. Lopetettuaan puheensa hän sanoi Simonille: ”Souda vene syvään veteen ja laskekaa verkkonne apajalle.” Simon vastasi: ”Mestari, koko yön me olemme tehneet työtä, emmekä ole saaneet mitään, mutta sinun käskystäsi minä lasken verkot.” Näin tehtyään he saivat niin suuren saaliin, että verkot repeilivät.

Raamatussa verrataan ihmisiä kaloihin, jotka elävät maailmassa, jonka sanotaan olevan meren kaltainen. Meren rantavesi on kirkasta, mutta syvällä on myös karikoita ja syvänteitä, jotka kätkevät piiloihinsa sinne joutuneet. Toiset kaloista pysyvät kirkkaissa ja puhtaissa rantavesissä, suojassa. Heidän elämässään näyttää kaikki menevän hyvin. Parvessa on hyvä uida ja elämä hymyilee. Joidenkin kalojen kohdalla on toisin, elämä on vienyt niin syviin ja pimeisiin vesiin, ettei kukaan heidän sydämeensä näe. Ehkä omat väärät valinnat ja uhkarohkeus ovat siihen syynä. Ehkä vain elämän olosuhteet ja vaikeudet ovat johtaneet tähän. Joillekin elämän ongelmat kuitenkin näyttävän kasaantuneen ja voimat ovat vähissä. Pelko ja epäonnistumisen häpeä on vienyt yksinäisyyteen ja pimeyteen. Ei ole uskallusta tulla pois niistä syvänteistä.

RAAMATUN sanoma on ilosanoma. Jeesus ei ole sinua unohtanut. Hän tietää syvät vedet joissa elät. Hän tietää, miten kaipaat muutosta elämääsi. Siksi hän kehottikin kalastajia heittämään verkot syvälle. Juuri sinua varten hän tuli maailmaan ja syntyi ihmiseksi. Hän oli kiusattu niin kuin sinä olet ja siksi hän voi sinua auttaa.

Vaikka Raamatun sanaa mitätöidään ja vähätellään, sen sanomassa on yhä edelleen muuttava voima, koska sen sinettinä on suurin rakkaus mikä voi ihmistä kohdata. Se voima on Jumalan Rakkaudessa joka ilmestyi maailmaan Jeesuksessa Kristuksessa Jumalan ainutsyntyisessä Pojassa. Hän, joka on Rauhanruhtinas. Tätä omaa rauhaansa hän tarjoaa meille ihmisille tänäkin pelottavana aikana.

Mainos

Leena Kataja

Lisää Viikon sana -tekstejä täällä

Enkelit – Jumalan palvelijat  – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Et ole massaa   – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Ihan okei!  – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.