Veto aukaisi padon – tappioton taival jatkui

Sam Breen oli Vedon tehokkain pisterohmu.
Sam Breen oli Vedon tehokkain pisterohmu.

Veto-Honka 80–71 (27-35)

Vimpelin Veto jatkaa puhtaalla pelillä naisten Korisliigassa kaadettuaan espoolaisen Tapiolan Hongan. Veto aloitti kauden ensimmäisen kotiottelunsa 252 silmäparin edessä kuitenkin tahmeasti Hongan viedessä avauskymmenminuuttisen kahdeksalla pisteellä. Toisella neljänneksellä meno tasoittui, ja joukkueet suuntasivat tauolle saman kahdeksan pisteen eron loistaessa tulostaululla.

Tauon jälkeen kentälle juoksi uuden energialatauksen saanut Veto. Selkeän kohennuksen niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä tehneet sinivalkoiset kuittasivat kolmannen neljänneksen kymmenellä pisteellä. Päätösneljänneksellä Honka nousi lähimmillään kolmen pisteen päähän. Vedon kantti kesti kuitenkin mainiosti vaikeillakin hetkillä, mikä tiesi lopulta yhdeksän pisteen voittoa.

Vedosta heittivät kaksinumeroisen pistesaldon Sam Breen, 27, Sirena Tuitele, 20, sekä Lasha Petree, 17. Levypallot Hongalle 47–45. Hongan levypalloista kolmetoista tuli Vedon puolustuspäässä. Vedon päävalmentaja Jarkko Havu haluaakin puolustuspeliin lisää jämäkkyyttä.

– Levypallopeli vaatii lisää voimaa. Nyt varsinkin ensimmäisellä jaksolla vastustaja sai liikaa levypalloja omassa päässämme

Mainos

Kokonaisuutta ajatellen Havu oli erittäin tyytyväinen toiseen jaksoon.

– Alku oli hankala, pallot eivät uponneet hyvistäkään paikoista. Toisella puoliajalla heitot menivät sinne minne piti, joukkueen esitys oli erittäin hyvä.

– Olen hyvin iloinen joukkueen kemiasta ja yhteistyöstä, se parani koko ajan ottelun kuluessa. Voikin sanoa, että toisella puoliajalla padot aukesivat.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.