Ihan okei! 

Jumalan vanhurskaus on täydellistä pyhyyttä ja oikeudenmukaisuutta, kirjoittaa Jaakko Keto.
Jumalan vanhurskaus on täydellistä pyhyyttä ja oikeudenmukaisuutta, kirjoittaa Jaakko Keto.
Jumalan vanhurskaus on täydellistä pyhyyttä ja oikeudenmukaisuutta, kirjoittaa Jaakko Keto.
Jumalan vanhurskaus on täydellistä pyhyyttä ja oikeudenmukaisuutta, kirjoittaa Jaakko Keto.

PAAVALI puhuu roomalaiskirjeessä vanhurskaudesta. Hän kertoo siellä näin: (Room.3:22-24) ”Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen kaikille, jotka uskovat. Ei tässä ole mitään erottelua, sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat Jumalan kirkkautta vailla mutta saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.”  

Tuosta roomalaiskirjeen kohdasta me näemme uskon kautta tapahtuvan vanhurskauttamisen tärkeyden. Me voimme nähdä siitä, että Jumalan vanhurskaus on jotakin todella ainutlaatuista ja Jumala haluaa antaa sen ihmiselle täysin lahjana. Riittää kun ihminen uskoo Jeesukseen. Ristillä tapahtunut koko ihmiskuntaa koskeva sovitus poisti syntimme ja siinä Jumala antaa ihmiselle myös oman vanhurskautensa ja vain hänen vanhurskautensa riittää pelastamaan ihmisen ja antamaan hänelle iankaikkisen elämän. Se on huikea juttu!  

Sana ”vanhurskaus” on meille joskus sellainen vaikeasti tajuttava sana. Ihmiselle joka uskoo Jeesukseen, se tarkoittaa sitä, että hänet on julistettu syyttömäksi ja hänet on puettu Jumalan vanhurskauteen. Jumalan vanhurskaus on täydellistä pyhyyttä ja oikeudenmukaisuutta. Mutta onko se oikeudenmukaisuutta kun täysin syytön mies, Jeesus, kärsi meidän puolestamme kuoleman? Meidän mielestä se ei ole, mutta se oli Jumalan suunnitelma ihmisen pelastamiseksi ja siksi Jumalan meille antamaa vanhurskautta kutsutaan lahjavanhurskaudeksi!  

RAAMATTU on käännetty eräälle Papua-Uusi-Guinean kielelle. Siellä kuuleman mukaan sana vanhurskas on käännetty näin: ”Jumala sanoo, että olen ihan okei”. Kun siis Jeesukseen uskova ihminen on vanhurskas, niin Jumalan edessä hän on silloin ihan okei. Huikea juttu! 

Jeesus tuli ihmiseksi maailmaan ja kärsi ristinkuoleman sen takia, että hän voisi sanoa sinusta ja minusta, että nyt olet ihan okei Jumalan näkökulmasta. Olet puettu lahjavanhurskauteen, pukuun, joka päällä olet kelvollinen Jumalalle. Silloin kun ihminen puetaan pukuun, jossa Jeesuksen syyttömyys luetaan ihmisen hyväksi, niin siinä ei mitään muuta tarvita. Siinä ei tarvita omia tekoja eli omavanhurskautta. Ihminen ei koskaan tarvitse kuin lahjaksi saadun Jumalan vanhurskauden, joka tekee meistä täydellisesti pyhiä ja kertoo meidän olevan Jumalan silmissä okei. Sen lahjan me saamme uskon kautta Jeesukseen omistaa itsellemme. 

Jaakko Keto, Evijärven Helluntaiseurakunta

Luitko jo nämä?

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/08/27/leppalintu-varoitti/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/08/20/itsensa-tutkiminen/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/08/13/majanmuutto/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.