Uusimmat kesäblogit:

Majanmuutto

Markku Tuomaala.
Markku Tuomaala.

SIITÄ on lähes kymmenen vuotta, kun viimeksi muutimme asuntoa. Muuttokuorman tekeminen, uuteen kotiin asettuminen ja monet käytännön asioiden hoitamiset vievät aikaa ja energiaa. Onneksi meidän ei tarvinnut tehdä muuttoa yksin. Monet auttoivat meitä auliisti.

Muuttopäivä ei tullut mitenkään yllätyksenä. Olimme tehneet valmistuksia sitä varten jo pitemmän aikaa. Kaikki avustajamme myös tiesivät ajan ja paikan, mihin ja milloin saapua. Samoin osoite, johon olimme siirtymässä, oli kaikille tiedossa. Emme tehneet muuttokuormaa epätietoisena päämäärästä.

Ajallinen majanmuutto on monella tapaa raskas prosessi. Kun kaikki kimpsut ja kampsut ja purkit ja putelit lopulta löytävät oman paikkansa, joko uudessa kodissa tai kaatopaikalta, on siihen mennessä vuodatettu jo monta hikipisaraa. Omaisuuden määrä voi hirvittää pientä kulkijaa. Kun meidän Vapahtajamme Jeesus muutti Nasaretista Kapernaumiin, ei hänen muuttokuormaansa tarvittu täysperävaunullista muuttoautoa.

On niitäkin, joiden ei tarvitse koskaan elämänsä aikana tehdä muuttokuormaa tai vaihtaa asuntoa. Kuitenkin jokaisen ihmisen täytyy muuttaa kerran. Se majanmuutto, joka koskee meitä kaikkia, on muutto tästä ajasta ikuisuuteen. On vaikea kuvitella, että joku ei tietäisi siitä mitään.

Koska ihmisen maallinen elämä on asetettu katoavaisuuden alle, olisi suurta viisautta tehdä valmistuksia tulevaisuutta varten. Vanha tuttu sanonta, mihin puu kaatuu, siihen se maatuu, pitää toki paikkansa. Mutta sitä ajatusta ei voida soveltaa ihmisen elämään. Raamattu osoittaa, että Jumala on laittanut ihmiseen iankaikkisuuden hengen. Ihmisen sielu jatkaa elämää kuoleman jälkeen.

Koska olemme saaneet elämämme lahjana Jumalalta, olemme siitä myös tilivelvollisia Hänelle. Synnintekijän palkka on kuolema, ikuinen ero Jumalasta. Omilla ansioilla, teoilla tai hyvyydellämme emme voi tehdä tyhjäksi tekemiämme syntejä.

Tässä kohtaa meidän toivottomien avuksi rientää evankeliumin Hyvä Sanoma. Se kertoo, kuinka Jeesus on kantanut kaikki meidän syntimme ristin puulla. ”Se on täytetty,” tarkoittaa, että Hän on täyttänyt vanhurskaan elämän vaatimukset meidän puolestamme. Synnin palkka maksettiin Hänen ruumiissaan. Ylösnousemuksessaan kolmantena päivänä Hän kukisti kaikki kuoleman vallat ja voimat meidän hyväksemme.

Kaikki, jotka tässä ajassa ottavat Kristuksen vastaan elämäänsä Herrana ja Vapahtajana, saavat lahjaksi synnit anteeksi ja vanhurskaan iankaikkisen elämän. Siksi kristitty katsoo tulevaisuuteen luottavaisena. Meitä ei harmita se, että kaikki ajallinen jää tänne. Se on täysin arvotonta sen rinnalla, mitä saamme taivaassa periä. Jeesukseen uskovan muuttoilmoitukseen on jo kirjoitettu tuleva osoite: Uusi Jerusalem.

Markku Tuomaala

Luitko jo nämä Viikon sana -tekstit?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Harri Silvolahti.

Et ole massaa  

RAAMATUSSA on kaunis kertomus kuurosta miehestä. Kuuleva ei voi kuvitella miltä tuntuu, jos ei kuule.

Jumalan vanhurskaus on täydellistä pyhyyttä ja oikeudenmukaisuutta, kirjoittaa Jaakko Keto.

Ihan okei! 

PAAVALI puhuu roomalaiskirjeessä vanhurskaudesta. Hän kertoo siellä näin: (Room.3:22-24) ”Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

Syksy saapuu

KESÄ jää taakse ja laskeudumme hiljalleen syksyn väreihin; oranssiin, keltaiseen, punaiseen. Syksy on kaunis, mutta

Mirja Metsäpelto.

Leppälintu varoitti!

ERÄÄNÄ kauniina heinäkuisena päivänä muutama viikko sitten lähdin kävelemään. Aurinko helotti kirkkaalta taivaalta ja ilma

Mikko Elenius.

Itsensä tutkiminen 

ENSI PYHÄN kirkkovuoden aihe on kirjoituksen otsikkona ”Itsensä tutkiminen”. Mitä se on, miksi se on

Anteeksiannossa on valtava voima, kirjoittaa Ritva Lamminen. Arkistokuva: Eija Pippola.

Annetaan ystävät anteeksi 

PITÄKÄÄ huolta, että tulette toimeen keskenänne, antakaa anteeksi toisillenne, vaikka teillä olisikin moittimisen aihetta. Niin

Harri Silvolahti.

Et ole massaa  

RAAMATUSSA on kaunis kertomus kuurosta miehestä. Kuuleva ei voi kuvitella miltä tuntuu, jos ei kuule.

Jumalan vanhurskaus on täydellistä pyhyyttä ja oikeudenmukaisuutta, kirjoittaa Jaakko Keto.

Ihan okei! 

PAAVALI puhuu roomalaiskirjeessä vanhurskaudesta. Hän kertoo siellä näin: (Room.3:22-24) ”Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

Syksy saapuu

KESÄ jää taakse ja laskeudumme hiljalleen syksyn väreihin; oranssiin, keltaiseen, punaiseen. Syksy on kaunis, mutta

Mirja Metsäpelto.

Leppälintu varoitti!

ERÄÄNÄ kauniina heinäkuisena päivänä muutama viikko sitten lähdin kävelemään. Aurinko helotti kirkkaalta taivaalta ja ilma

Mikko Elenius.

Itsensä tutkiminen 

ENSI PYHÄN kirkkovuoden aihe on kirjoituksen otsikkona ”Itsensä tutkiminen”. Mitä se on, miksi se on

Anteeksiannossa on valtava voima, kirjoittaa Ritva Lamminen. Arkistokuva: Eija Pippola.

Annetaan ystävät anteeksi 

PITÄKÄÄ huolta, että tulette toimeen keskenänne, antakaa anteeksi toisillenne, vaikka teillä olisikin moittimisen aihetta. Niin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.