Onko Jeesus sinun matkaseurueessasi 

Leena Kataja kirjoittaa uskoontulostaan Viikon sanassa.
Leena Kataja.
Leena Kataja kirjoittaa uskoontulostaan Viikon sanassa.
Leena Kataja.

KESÄN aika on lomailun ja matkustelun aikaa. Se on myös suurten hengellisten juhlien aikaa. Monet ovat suunnanneet matkansa kesäjuhlille perheen tai ystävien kanssa. Kymmenet tuhannet ihmiset ovat kerääntyneet kuulemaan Jumalan sanaa ja tapaamaan tuttavia kauniissa kesäisessä Suomen luonnossa. 

Pienten lasten kanssa tällaiset matkat ovat haastavia. Jos juhlilla yövytään, pitää varata ruokaa ja vaatteita enemmän kuin aikuisille. Joskus kovaäänisestä tulee kuulutus, kun pieni on eksynyt vanhemmiltaan ja odottaa heitä tietyssä paikassa. Mikä ilo syntyykään kun lapsi ja vanhemmat kohtaavat. 

Eräs perhe myös lähti suurille juhlille. Silloin oli pääsiäisen aika. Matkalle lähtivät isä Joosef, äiti Maria  ja perheen esikoispoika Jeesus. Hänen ollessaan kaksitoistavuotias he vaelsivat ylös Jerusalemiin juhlan tavan mukaan. Matka oli pitkä ja raskas. Se kesti useita päiviä koska se tahtiin kävellen ja mukana oli  kannettavana eväät ja lämpimät peitot yöpymistä varten. Päivällä oli kuuma ja yöt olivat viileitä. Onneksi voitiin matkata toisten kanssa yhdessä jutellen ja vaihtaen kuulumisia. 

Paljon kansaa oli kokoontunut Jerusalemiin pääsiäisjuhlille. Juhlia vietettiin kahdeksan päivää. Ja kun ne päivät olivat kuluneet, he lähtivät kotimatkalle. Poikanen Jeesus jäi Jerusalemiin, eivätkä hänen vanhempansa sitä huomanneet.  

He luulivat hänen olevan matkaseurueessa ja kulkivat päivänmatkan ja etsivät häntä sukulaisten ja tuttavien joukosta; mutta kun eivät löytäneet, palasivat he Jerusalemiin etsien häntä. 

KOLMEN päivän kuluttua he löysivät hänet pyhäköstä, jossa hän istui opettajain keskellä kuunnellen heitä ja kysellen heiltä. Hänet nähdessään hänen vanhempansa hämmästyivät, ja hänen äitinsä sanoi hänelle: “Poikani, miksi meille näin teit? Katso, sinun isäsi ja minä olemme huolestuneina etsineet sinua.”  

Niin hän sanoi heille: “Mitä te minua etsitte? Ettekö tienneet, että minun pitää niissä oleman, mitkä minun Isäni ovat? 

Onko Jeesus mukana sinun arjessasi ja matkaseurueessasi? On tärkeää miettiä millaisessa seurassa viihdyt. Seura tekee kaltaisekseen. 

Jeesus on aina siellä missä Hänen omansa ovat.  Kotimatkaa on edessä ja päivän helle ahdistaa. Väsymys painaa jalkoja ja jano kuivaa suuta. Silloin on aika etsiä Herraa. 

Sana lupaa jokaiselle.  Näin sanoo Herra: ”Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte minua avuksenne, tulette ja rukoilette minua, ja minä kuulen teitä.  

Te etsitte minua ja löydätte minut, kun te etsitte minua kaikesta sydämestänne. 

Leena Kataja 

Aiempia Viikon sana -kirjoituksia

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.