Jumalan sanan kylvö

Ilkka Lehto.
Ilkka Lehto.
ENSI sunnuntain, 13. tammikuuta, kirkollisena aiheena on Jumalan sana kylvö. Raamatuntekstit opettavat Jumalan pelastavasta työstä, jota hän tänäkin päivänä tekee valtakuntansa kautta.

Viljelyllä pyritään saamaan satoa. Viljelyssä on monta vaihetta: valmistelut eli siemenien ja lannoitteiden hankinta, pellon muokkaus, itse kylväminen, rikkakasvien torjunta sekä viimein sadon korjaaminen ja varastoiminen. Näin on Jumalan sanankin kylvämisessä.

Jumala käyttää työssään omiaan, mutta vain Hän voi antaa siemenelle kasvun. Jumalan sana ei tuota satoa ihmisvoimin. Paavali kuvaa tätä 1. Korinttilaiskirjeen 3. luvussa: Istuttaja ei siis ole mitään, ei myöskään kastelija, vaan kaikki on Jumalan kädessä, hän suo kasvun. (.Kor.3:7).Korintissa oli tullut seurakuntaan kiistoja. Osa väitti seuraavansa Paavalin opetusta, osa Pietarin, osa Apollon ja osa Kristuksen opetusta. Paavali kysyy heiltä: Onko Kristus jaettu? Onko ehkä Paavali ristiinnaulittu teidän puolestanne? Paavalinko nimeen teidät on kastettu? (1.Kor.1:13.) Huomio oli kiinnittynyt väärällä tavalla Sanan julistajiin, ihmisiin.

Kylvötyössä tarvitaan myös aikaa. On hyvä muistaa, että tämäkin aika on Jumalan kädessä. Joskus Jumalan sanan kylvetty siemen itää vasta kylväjän jo lopetettua työnsä. Sirppi kädessä tätä siementä ei voi kylvää. Jeesus sanoo opetuslapsille päivän evankeliumissa: Katsokaa, vilja on kypsää korjattavaksi… Toiset ovat tehneet työn, mutta te pääsette korjaamaan heidän vaivannäkönsä hedelmät. (Joh.4: 38).

Kypsä sato kootaan kerran talteen Taivaan aittaan. Jumalan valtakunnan sanoman vastaanottaneet, uskoneet, kootaan ikuiseen elämään. Siellä ei uhkaa kuivuus eikä halla.

Ilkka Lehto

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.