Varaudu häiriötilanteisiin – vinkit jaossa Evijärvellä

72-tuntia_tunnuskuva
VARAUTUMINEN ei vaadi ihmeitä: Muutama litra pullovettä, syömävalmista ruokaa, valonlähde, patteriradio, varavirtalähde ja vähän käteistä. Kun olet varautunut sähkökatkoihin, olet varautunut moniin eri häiriötilanteisiin. Tällä viikolla vietetään varautumisen viikkoa teemalla ”Varaudu edes vähän”.

VARAUTUMINEN ei vaadi ihmeitä: Muutama litra pullovettä, syömävalmista ruokaa, valonlähde, patteriradio, varavirtalähde ja vähän käteistä. Kun olet varautunut sähkökatkoihin, olet varautunut moniin eri häiriötilanteisiin. Tällä viikolla vietetään varautumisen viikkoa teemalla ”Varaudu edes vähän”.

Evijärven kirjastossa pidetään varautumisen teemailta torstaina 9. helmikuuta kello 18 alkaen kahvitarjoilulla. Kannattaa lähteä kuulolle, tarjolla on jokaiselle tarpeellista asiaa.

Suomen pelastusalan keskusjärjestö on kouluttanut 72 tuntia -varautumiskouluttajia ja antaa perusohjeet varautumiseen myös verkossa. 72 tuntia on viranomaissuositus, jonka mukaan jokaisen kansalaisen tulisi pystyä pärjäämään omin avuin kotona vähintään kolmen vuorokauden ajan myös häiriötilanteissa.

Koulutuksessa annetaan käytännön vinkit, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi sähkökatkoissa tai vedenjakeluongelmissa.

Aisaparin Kylille-hankkeen työntekijät ovat kouluttautuneet niin kyläturvallisuus- kuin varautumiskouluttajiksikin. Opastuksia on pidetty kymmenittäin eri puolilla aluetta kylien ja yhdistysten tilaisuuksissa sekä yhteistyössä kansalaisopistojen kanssa.

Neuvontatilaisuuksia järjestetään myös tilauksesta ja asiantuntija-apua pyydetään yhteistyöhön aiheen mukaan. Maaliskuussa on vuorossa Kestävästi kevääseen -kierros, jonka merkeissä jaetaan tietoa uudistuneesta jätelaista, lajittelusta ja kierrätyksestä. Yhteistyökumppaneina ovat alueen jäteyhtiöt ja Thermopolis.

Päivi Kultalahti

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti
Mainos

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.