Uusimmat kesäblogit:

Kuljemmeko oikeaa tietä? 

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.
Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

HYVÄT ystävät. Jumala on antanut meille sanansa ja lakinsa oppaaksemme elämäämme varten, että pääsisimme perille taivaan kotiin sitten, kun elämämme täällä ajassa päättyy. Ei ole yhdentekevää, kuinka me täällä elämäämme elämme. Jokaisen on hyvä muistaa, että elämämme päivät ovat rajallisia. Jumala on päivämme ja vuotemme määritellyt jo ennen kuin synnyimme tänne maailmaan. Jo silloin olivat päivämme luodut, kerrotaan psalmissa 139. 

Tällä elämän matkalla kohtaamme monenlaisia päiviä ja hetkiä. Olisi kuitenkin hyvä, että aina miettisimme elämässämme omia valintojamme, ettemme kulkisi harhaan. Tulevan sunnuntain kirkkotekstin aiheena on: Totuus ja harha. Jeesus neuvoo kulkijoitaan elämäntielle. ”Jeesus sanoo: Menkää sisään ahtaasta portista. Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen.”  (Matt.7:13–14)  

Ahtaan portin jälkeen avautuu kapea, kaita tie. Jumalan lapsina saamme iloita tästä tiestä, sillä se on uskon ja rakkauden tie. Jokaisen on kuljettava elämäntiellä varovasti, ettemme kompastu tai horjahda harhaan. Jeesus on luvannut kulkea rinnallamme tämän elämän matkaa. Hän on myös luvannut suojelusenkelit, jotka varjelevat, ettemme loukkaisi jalkaamme kiveen. Tulisi pysyä myös aina totuuden tiellä ja kunnioittaa lähimmäistemme elämää. Jumalaan uskovan ihmisen pitäisi osata myös tutkia ja harkita niitä tosiasioita, eikä lähteä kaikkiin tilanteisiin mukaan, mitä tämä maailma tarjoaa. On osattava nähdä hyvät ja huonot asiat ja erotettava siitä oikeat ja väärät suuntaviivat. Jeesus on tie, totuus ja elämä. 

MONET ihmiset kulkevat avaraa tietä, joka johtaa kadotukseen. Eletään oman voiman, rahan ja omaisuuden tuomassa menestyksen tilassa. Se tie on helppokulkuista, eikä yleensä muisteta sitä tosiasiaa, mitä Jeesus meille tahtoo antaa.  Sillä tiellä kulkijan on helppo käydä, elää kuin viimeistä päivää, vailla huolen häivää. Sillä tiellä voi kuitenkin tulla äkkinäinen pysähdys.  

Missä on silloin turvamme, jos Jeesus ei ole kanssamme. Sillä armollisen Jumalan tahto on, ettei yksikään eksyisi, joutuisi kadotukseen, vaan siirtyisi pois lavealta tieltä. Sen tähden Jumala kutsuu meitä jokaista kulkemaan Jumalan viitoittamaa tietä, pelastukseen vievää tietä. 

Totuus ja harha, sen vastakohtana on valhe. Totuudesta on sanottu, ettei se pala tulessakaan. Se ei muutu, vaikka me ihmiset sitä vääntelisimmekin, puhuisimme muunneltua totuutta. Saamme pyytää Jumalaltamme, että totuuden Henki varjelisi meitä niin, että pysyisimme elämämme tiellä Hänen ominaan. 

Rukoilkaamme kirkkokäsikirjan mukaan: Herra, meidän Jumalamme, joka Hengelläsi valaiset pimeytemme. Sinä näet, kuinka helposti kuljemme harhaan. Anna meille taito, erottaa oikea ja väärä, totuus ja valhe, niin että eläisimme sinun tahtosi mukaan. Kuule meitä Poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme tähden.  

Siunausta elämääsi.  

Marketta Veikkola 

Luitko jo nämä hartauskirjoitukset?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Harri Silvolahti.

Et ole massaa  

RAAMATUSSA on kaunis kertomus kuurosta miehestä. Kuuleva ei voi kuvitella miltä tuntuu, jos ei kuule.

Jumalan vanhurskaus on täydellistä pyhyyttä ja oikeudenmukaisuutta, kirjoittaa Jaakko Keto.

Ihan okei! 

PAAVALI puhuu roomalaiskirjeessä vanhurskaudesta. Hän kertoo siellä näin: (Room.3:22-24) ”Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

Syksy saapuu

KESÄ jää taakse ja laskeudumme hiljalleen syksyn väreihin; oranssiin, keltaiseen, punaiseen. Syksy on kaunis, mutta

Mirja Metsäpelto.

Leppälintu varoitti!

ERÄÄNÄ kauniina heinäkuisena päivänä muutama viikko sitten lähdin kävelemään. Aurinko helotti kirkkaalta taivaalta ja ilma

Harri Silvolahti.

Et ole massaa  

RAAMATUSSA on kaunis kertomus kuurosta miehestä. Kuuleva ei voi kuvitella miltä tuntuu, jos ei kuule.

Jumalan vanhurskaus on täydellistä pyhyyttä ja oikeudenmukaisuutta, kirjoittaa Jaakko Keto.

Ihan okei! 

PAAVALI puhuu roomalaiskirjeessä vanhurskaudesta. Hän kertoo siellä näin: (Room.3:22-24) ”Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

Syksy saapuu

KESÄ jää taakse ja laskeudumme hiljalleen syksyn väreihin; oranssiin, keltaiseen, punaiseen. Syksy on kaunis, mutta

Mirja Metsäpelto.

Leppälintu varoitti!

ERÄÄNÄ kauniina heinäkuisena päivänä muutama viikko sitten lähdin kävelemään. Aurinko helotti kirkkaalta taivaalta ja ilma

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.