Veto taipui avausfinaalissa

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen vaatii suojateiltaan tasonnostoa.
Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen vaatii suojateiltaan tasonnostoa.
Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen vaatii suojateiltaan tasonnostoa.
Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen vaatii suojateiltaan tasonnostoa.

Veto-Sotkamo 0–1 (3-3,2-3)

Vimpelin Veto aloitti miesten Superpesiksen finaalisarjan kirvelevällä tappiolla Sotkamon Jymylle. Vedon ykköspalkittu, yhden juoksun tuonut ja 6/8 kärkilyöntitehot kerännyt Olli Heikkala harmitteli sisäepelin tuskaisuutta.

– Emme saaneet purettua ykköstilannetta, homma meni kaverin käsikirjoituksen mukaan. Sunnuntaina on päästävä ykköstilanteesta paremmin yli.

Veto otti johdon avausvuorossa Janne Mäkelän onnistumisella. Jymyn noustua juoksun johtoasemaan vastasi Veto neljännessä vuorossa Jukka-Pekka Vainionpään kahdella peräkkäisellä kotiutuksella. Jymy punnersi kuitenkin vielä tasoittavallaan rinnalle Roope Korhosen onnistumisella. 

Toisella jaksolla Jymy jylläsi kahden juoksun johtoon Korhosen vahvoilla lyönneillä. Vedon kavennus syntyi toisessa vuorossa ajolähdöstä Mäkelän kiskaistessa etenijän kotiin. Kun kumpikin joukkue onnistui vielä kertaalleen, saivat 3246 katsojaa todistaa kotiedun siirtymistä Kainuuseen.

Vedon pääpiiskuri Tomi Niskanen tuskaili sisäpeliä.

– Sisäpeli ei toiminut, ykköstilanne oli hankala. Sen johti siihen, ettei takatilanteita tullut toivotusti. Samalla kunnia Sotkamolle, harvoin jäämme kotikentällä näin vähäiseen kolmostilannemäärään. Jatkossa on päästävä omalle tasolle ja tehtävä töitä, muuta keinoa ei ole

Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen oli toisenlaisissa tunnelmissa.
– Jos mestaruuden aikoo viedä, oli selvää, että Vimpelissä on voitettava, ja nyt se voitto tuli. Pelasimme kokonaisuudessaan hyvän pelin, voitto tuli erityisesti ulkopelin kautta. Kaveri parantaa varmasti sisäpeliään, eli meilläkin riittää kohennettavaa.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.