Enkelit – Jumalan palvelijat 

Meidän tulee käytännön teoilla osoittaa rakastavamme lähimmäisiämme.
Meidän tulee käytännön teoilla osoittaa rakastavamme lähimmäisiämme, sanoo Jaakko Keto hartauskirjoituksessaan.

MIKKELINPÄIVÄ on saanut nimensä Jumalan sotajoukon johtajan, arkkienkeli Mikaelin mukaan. Enkelit ovat Jumalan näkymättömiä palvelijoita. Jumalan maailmaan ja Jumalan työhön liittyy paljon sellaista, mitä me ihmiset emme näe. Jumala ja hänen voimansa ovat paljon meitä ihmisiä suurempia.  

Enkelit suojelevat ihmisiä vaaroilta. Erityisesti lapsilla on oma suojelusenkeli. Jeesus sanoi, että nämä lasten enkelit näkevät joka hetki Isän Jumalan kasvot. Ne ovat niin lähellä Jumalaa.  Me ihmiset emme täällä maan päällä voi nähdä Jumalan kasvoja. Enkelit näkevät ne koko ajan. Ne ovat hyviä suojelijoita. Samalla tavalla kuin pienillä lapsilla, oma suojelusenkeli on kaikilla, jotka lapsen tavoin uskovat Jumalaan. Jumalan varjelukseen ja huolenpitoon on hyvä luottaa elämän kaikissa vaiheissa.  

Enkelit toimivat myös Jumalan sanansaattajina. Aina kun Jumalalla on ollut jotakin hyvin tärkeää asiaa ihmisille, Jumala on lähettänyt enkelinsä kertomaan siitä. Esimerkiksi Jeesuksen äidille Marialle ilmestyi enkeli ennen Jeesuksen syntymää ja kertoi, että Mariasta tulee Jeesuksen äiti.  

Mainos

Nämä molemmat enkelien tehtävät, suojeleminen ja Jumalan viestin tuominen ovat oikeastaan osa enkelien tärkeintä tehtävää, viedä ihminen täältä maan päältä kerran Taivaaseen. Me emme pääse Taivaaseen uskomalla enkeleihin, vaan uskomalla Jeesukseen ja Jumalaan.  Enkelit ovat Jumalan apulaisia ja kun joku häneen uskova kuolee, Jumala lähettää enkelinsä noutamaan hänet luokseen Taivaaseen.  

Jumala haluaisi meidät kaikki Taivaaseen. Siksi hän lähetti Poikansa Jeesuksen tänne maan päälle kertomaan meille Taivasten valtakunnasta. Me pääsemme sinne, kun nöyrrymme lapsen kaltaisiksi ja uskomme kuin pienet lapset Vapahtajaan. Kuin täällä uskomme, saamme mekin kerran katsella Taivaassa taivaallisen Isämme kasvoja yhdessä enkelien kanssa. 

Ilkka Lehto 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.