Alajärven ja Lapuan yhteistä kirjastoautoa visioidaan työpajassa 

Veikko Leväniemi kirjoittaa lappajärveläissyntyisen diplomaatin Kirsti Päällysahon tapaamisesta Vladimir Putinin kanssa.
Veikko Leväniemi kirjoittaa lappajärveläissyntyisen diplomaatin Kirsti Päällysahon tapaamisesta Vladimir Putinin kanssa.

ALAJÄRVEN kirjastossa on tänä vuonna puhuttu kirjastoautosta tavallista enemmän. Alajärven ja Lapuan kaupunginkirjastot saivat Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta hankerahaa yhteisen kirjastoauton hankinnan valmistelua varten. Kevään ja syksyn aikana hanketyöntekijä on selvittänyt, millaisia käytäntöjä löytyy niistä kirjastoista, joilla on useamman kunnan omistama kirjastoauto. Lisäksi on selvitetty, mikä olisi paras käyttövoima kirjastoautoon ja millaisia uusia autoja on hankittu Etelä-Pohjanmaan alueelle. 

Tulevan kirjastoauton käytäntöjä ja reittejä on mietitty Alajärven ja Lapuan kirjastojen yhteisissä palavereissa. Kevään aikana toteutettiin kysely kirjastoautojen palveluista molemmissa kaupungeissa. Kyselyn tuloksista selvisi, että kirjastoauto nähdään tärkeänä palveluna varsinkin sivukylillä, mutta myös kouluilla ja päiväkodeissa. Kyselystä saatiin myös hyviä vinkkejä kirjastoauton toiminnan kehittämiseksi. 

Nyt syksyllä Alajärvellä ja Lapualla järjestetään työpajat, joihin kutsutaan kaikkia kirjastoauton nykyisiä ja mahdollisia tulevia asiakkaita sekä kirjastoauton toiminnasta kiinnostuneita. Tarkoituksena on pohtia yhdessä isommalla porukalla, miten voisimme tehdä uudesta kirjastoautosta entistä paremman palveluiltaan, miten uusi auto voisi edistää lukutaitoa, miten voisimme paremmin huomioida eri käyttäjäryhmät ja kuinka uusi kirjastoauto tavoittaa seniorit maaseudulla? 

Alajärven työpaja on tiistaina 10. lokakuuta kaupunginkirjastossa kello 18–19.15. Tilaisuuden lopuksi on kahvitarjoilu. Kahvitarjoilun vuoksi iltaan osallistuvia pyydetään ilmoittautumaan torstaihin 5. lokakuuta mennessä sähköpostiosoitteeseen: kirjasto@alajarvi.fi

Tervetuloa kehittämään uutta kirjastoautoa!  

Maria Kanervikkoaho 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.