Postikortit yhdistävät ihmisiä eri puolilla maailmaa

Aleksandr Mokhov saa postikortteja ympäri maailmaa. –Postcrossing-harrastuksessa oppii paljon eri kulttuureista.
Aleksandr Mokhov saa postikortteja ympäri maailmaa. –Postcrossing-harrastuksessa oppii paljon eri kulttuureista.

VIMPELISSÄ asuva opiskelija Aleksandr Mokhov kuuluu maailmanlaajuiseen postcrossing-verkostoon. Se koostuu ihmisistä, jotka ovat yhteydessä toisiinsa postcrossing.com-sivuston kautta.

–Se toimii niin, että saat sivustolta satunnaisen ihmisen tiedot, jolle lähetät sitten postikortin. Kun hän saa kortin, hän kirjaa sen sivustolle ja joku muu saa sen jälkeen sinun tietosi.

Sivustolle on kirjautunut 804 524 jäsentä 209 maasta ja sen kautta on lähetetty yli 73 miljoonaa postikorttia.

Osoitteen lisäksi sivustolle voi jättää toiveen siitä, millaisen kortin haluaisi saada ja mitä lähettäjä kirjoittaisi korttiin.

–Usein pyydetään kirjoittamaan jotain omasta arjesta, vaikkapa mitä on syönyt aamiaiseksi, tai harrastuksista. Koska pidän historiasta, voin pyytää kertomaan jotakin historiaan liittyviä asioita. Jos kerää vaikka majakka-aiheisia kortteja, voi pyytää sellaista. Retrokortit, kansallismuistot ja -monumentit sekä maihin liittyvät asiat kiinnostavat minua erityisesti. Kuitenkin pidän kaikista saamistani korteista. Ne ovat minulle kaikki erityisiä, Mokhov kertoo.

Kulttuurit tutuiksi

–Pidän tästä harrastuksesta, koska se on keino keskustella ja kommunikoida ihmisten kanssa ympäri maailmaa. Se on hyvä keino tutustua muihin kulttuureihin ja harjoitella englantia kirjoittamalla sitä. Tämä olikin syy siihen, miksi aloitin harrastuksen koululaisena.

Hän on ollut Postcrossing-sivuston jäsen vuodesta 2017 ja kortteja on kertynyt noin 200.

–Joillakin, jotka ovat olleet mukana 10 vuotta tai kauemmin, on jopa 10 000–20 000 korttia.

Postimaksu kansainvälisellä merkillä on Suomessa kalliimpi kuin Venäjällä, mutta sillä saa lähetettyä korttinsa mihin tahansa maahan samalla hinnalla.

–Koska olen opiskelija, en lähetä kortteja niin usein kuin haluaisin, vain muutaman kuukaudessa, kertoo Mokhov.

PIETARISTA Vimpeliin tullut Mokhov opiskelee metallialaa ja viihtyy hyvin.

–Täällä on hiljaista. Tällainen elämä miellyttää minua. Pietarissa elämä on nopeaa ja vilkasta ja se stressaa.

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä artikkelit

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.