Kaksi valtakuntaa – kahdenlaisia ihmisiä 

Meidän tulee käytännön teoilla osoittaa rakastavamme lähimmäisiämme.
Meidän tulee käytännön teoilla osoittaa rakastavamme lähimmäisiämme, sanoo Jaakko Keto hartauskirjoituksessaan.

LUODESSAAN maan ja ihmiset miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”. Tähän on hyvä mainita, että kun Jumala siunasi Nooan ja käski lisääntyä, ei Jumala enää sanonut ottakaa se valtaanne. Luotu maailma oli joutunut tämän maailman ruhtinaan valtaan, ja ihminen sen mukana. Valta siirtyi syntiinlankeemuksen jälkeen langenneelle enkelille eli saatanalle, joksi sitä Raamattu kutsuu. 

Miksi Jumala sitten loi ihmiset, jos kerran tiesi, että se ryhtyy kapinoimaan Jumalan tahtoa vastaan? Selitys sille on, että ihmistä ei olisi voitu luoda, jos sille ei olisi annettu myös vapaata tahtoa. Maailmassa on järkyttävän paljon ihmisiä, joilta on riistetty oma vapaa tahto. Tämä on  kuva tämän maailman ruhtinaasta, joka hallitsee maailmaa. (Matt. 4: 8–9) Kun perkele oli vienyt Jeesuksen hyvin korkealle vuorelle ja näytti kaikki maailman valtakunnat ja niiden loiston ja sanoi ”tämä kaikki on nyt annettu minulle. Jos kumarrat minua, niin saat tämän kaiken”. Langennut ihminen olisi varmaan tehnyt välittömästi kaupat ja pelkällä kumarruksella saanut kaikki maailman rahat ja tavarat. Niitähän ihmiset hamuaa tänäkin päivänä ja yrittää saada kaiken, ihan kaiken itselleen. 

Mutta entäs se sielu, joka on kuolematon? Myös iankaikkisuuden hän on pannut meihin asumaan (Saar. 3). Sen jälkeen mitä sille olisi tapahtunut? Sitä kohtaisi kadotus. Kuvaus mitä tapahtuu kun ihminen kadottaa sielunsa, on jokseenkin rankkaa tekstiä. Jeesus sanoo: Sieltä et pääse ennen kuin maksat viimeisenkin rovon, mutta millä maksaa kun mitään ei ole (Matt. 8:12) Mutta valtakunnan (saatanan) lapset heitetään ulos pimeyteen ja sillä on oleva itku ja hammasten kiristys (Mark. 8:44). Jeesuksen sanat ”missä mato ei kuole eikä tuli sammu (Ilm. 22:15) Tämä on enkelin tuoma sana Johannekselle Patmossaarella. ”Ulkopuolella ovat koirat”. Tällä kuvataan ihmistä kulkukoirana, jolla ei ole kotia eikä omistajaa – melkoinen arvon alennus. ”Ja velhot ja huorintekijät, epäjumalan palvelijat ja kaikki jotka valhetta rakastavat.”  

Tähänkin löytyy vastaus ja apu (Jes. 1:18). Vaikka teidän syntinne ovat verenpunaiset tulevat ne lumivalkeiksi, kun pyydät oikeasti Jeesuksen elämäsi Herraksi etkä sorru joukkosuggestioon. 

Jeesus sanoi omalle kansalleen ”Minä tahdoin, mutta te ette tahtoneet”. 

Mainos

Pallo on sinulla. Haluatko tulla pelastetuksi vai kadotetuksi? Jeesus sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä eikä kukaan tule minun tyköni muutoin kuin minun kauttani. Joka tunnustaa minut ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa”.  

Miksi suun tunnustus on niin tärkeä? Sillä ihminen sanoutuu irti tämän maailman ruhtinaasta. Siksi se on välttämätön. ”Joka minut kieltää ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa.” On siis kahdenlaisia ihmisiä. 

Tämän kaiken vahvistaa myös Johannekselle enkeli sanoen (Ilm. 22:6) sillä nämä sanat ovat luotettavat ja todet. Olisiko enkeli tullut taivaasta asti kertomaan satuja Johannekselle? Ei ja vielä ei. NE OVAT LUOTETTAVAT JA TODET, Jeesus tuli perustamaan sen toisen valtakunnan, taivasten valtakunnan. Siitä onkin pelkkää hyvää sanottavaa, joka alkaakin ihan eri tavalla (Room. 8:1). Niin nyt siis ei ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. Hyvin lohduttava ja vahvasti elämän myönteinen (Ilm. 22:14): ”Autuaat ne, jotka ovat pesseet vaatteensa”. Se tarkoittaa henkilökohtaista syntien anteeksi saamista, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja pääsevät porteista sisälle. 

Siteeraan lopuksi hyvän ystäväni sanoja: Taivaassa tavataan. 

Heino Tervanen  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.