Värikylpyä Perhekahvilassa Kortesjärvellä

Varpaillakin voi maalata. Kuva: Anna Sarkaranta.
Varpaillakin voi maalata. Kuva: Anna Sarkaranta.
Varpaillakin voi maalata. Kuva: Anna Sarkaranta.
Varpaillakin voi maalata. Kuva: Anna Sarkaranta.

KORTESJÄRVEN perhekahvilassa 13. syyskuuta oli vipinää ja vilskettä, kun vauvat ja taaperot kokoontuivat äitien kanssa taidehetkeen. Värikylpy on taidetyöpaja, jossa taidetta ja värejä koetaan laajasti lapsen ehdoilla. Värikylpy tukee vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutusta. Paikalla oli 10 äitiä lapsineen.

–Kortesjärven MLL tarjosi tämän ihanan hetken vauvoille ja heidän äideilleen. Värikylvyn ohjaajana toimi Maaria Koivula-Talkkari Järvilakeuden kansalaisopistosta, kertoo MLL Kortesjärven puheenjohtaja Anna Sarkaranta.

Tämä taideteos joka yhteistyössä tehtiin, syntyi varpain, pikkuisin sormin ja ehkäpä vähän nenälläkin. Maalit ovat turvallisia ja ikäkauteen sopivia, joten maalien maistelustakaan ei ole haittaa, sillä maalina voi olla vaikkapa mustikka. Teos tulee koristamaan Perhekahvilan seinää.

Heli Kivikangas ja Karoliina-tytär osallistuivat Perhekahvilan värikylpyyn. Kuva: Anna Sarkaranta.
Heli Kivikangas ja Karoliina-tytär osallistuivat Perhekahvilan värikylpyyn. Kuva: Anna Sarkaranta.

–Perhekahvila on suosittu tapaamispaikka Kortesjärvellä, jossa äidit tapaavat toisiaan ja saavat vertaistukea kahvittelun merkeissä ja lapset saavat leikkiä toistensa kanssa. Toiminta on matalan kynnyksen toimintaa. Kahvilalla käyn viikoittain noin viidestä kymmeneen äitiä lapsineen leikkimässä, kertoo Anna Sarkaranta.

MLL Kortesjärvi järjestää erilaisia tapahtumia perheille. Perinteeksi on muodostunut vauvajuhla, jossa uusia vauvoja muistetaan lahjalla. Nyt syksyn mittaan on panostettu äitien ja lapsien liikuttamiseen, ja MLL:n naiset ovatkin nyt luoneet Kortesjärven äidit liikkeelle -WhatsApp-ryhmän. Ryhmässä on helppo pyytää lenkki- tai salikaveria ja tarkoituksena on järjestää myös liikunta- ja treenihetkiä ohjatusti. Purmojärven päiväkodin liikuntasalissa on myös ollut alle kouluikäisille ja heidän vanhemmilleen liikunta- ja tempputuokio.

–Toimintaan otetaan mielellään uusia äitejä ja isejä mukaan, mummot ja papatkin on tervetulleita. Myös leluja lapsille otetaan vastaan ja niitä voi tuoda perhekahvilaan, kun kahvila on auki tai voi olla minuun yhteydessä, kertoo Sarkaranta.

Luitko jo nämä uutiset?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.