Veto kaivoi sotakirveen esiin

Severi Lassila tuuletti voittoa sydämensä kyllyydestä.
Severi Lassila tuuletti voittoa sydämensä kyllyydestä.
Severi Lassila tuuletti voittoa sydämensä kyllyydestä.
Severi Lassila tuuletti voittoa sydämensä kyllyydestä.

Veto-Jymy 2-0 (4-3,3-0)

Vimpelin Veto kaatoi Sotkamon Jymyn miesten Superpesiksen kolmannessa finaaliottelussa. Ottelusarja on Sotkamolle 2-1, neljäs kahina käydään sunnuntaina Sotkamossa. Mestaruus irtoaa kolmella voitolla.

Vedon alku 3208 silmäparin edessä pelatussa ottelussa oli hankala Jymyn siirryttyä avausvuorossa kahden juoksun johtoon. Veto ei kuitenkaan häkeltynyt kainuulaisten alusta, vaan runnoi itsensä väkisin jaksovoittoon. Ratkaisujuoksun sivalsi neljännessä vuorossa Aleksi Lassila. Toisella jaksolla Veto maisteli läpilyöntejä ja tehokasta ulkopeliä, mitkä tiesivät voittoa. Toisen jakson kotiutukset merkattiin kaksi kertaa onnistuneelle Jukka-Pekka Vainionpäälle sekä Elmeri Anttilalle. Ottelun kolmostilanteet Vedolle 15-11.

Vedolle kaksi juoksua lyönyt ja 8/8 kärkilyöntitehot kerännyt Elmeri Anttila oli tyytyväinen.

– Alku oli hermostunutta kahden aiemman pelin tapaan. Pääsimme otteluun onneksi kiinni hyvän sisäpelin kautta, jakso oli silti tiukka. Toisella jaksolla taas olimme parempia.

Neljä juoksua lyönyt Vainonpää oli levollinen.

– Hyvää peliä koko joukkueelta kuten piti. Kun pääsee pelaamaan tällaisia pelejä, ei silloin luovuteta. Myös itselläni oli hyvä päivä, onnistumiset tulivat tärkeisiin paikkoihin.

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen näki hyvää sekä kohennettavaa.

– Olen tyytyväinen, peli oli näköistämme pesäpalloa. Olimme aktiivisia, löimme paljon hyviä lyöntejä, silti sisällä on parannettavaa sunnuntaille. Kohennettavaa on myös ulkopelissä, meidän on saatava Sotkamo vieläkin ahtaammalle.

Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen tuskaili toisen jakson läpilyöntejä.

– Vimpeli sai nyt haluamiaan jokipalloja, ja sitä kautta hurmosta. Osa pelistä edettiin tasaisesti, homma kääntyi kuitenkin lopulta Vedolle.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.