Uusimmat kesäblogit:

Aurinkosähköä Viaconin Vimpelin yksikköön 

Viaconin Vimpelin yksikön aurinkovoimala. Kuvasta näkyy, kuinka paneelit on kallistettu idän ja lännen suuntaan.
default

VIACONIN Vimpelin yksikön tehdaslaitoksen katolle on asennettu 184 kappaletta 540 watin aurinkopaneelia. Paneelien ovat yhteisteholtaan 100 kWh(peak), kyse on siis varsin tehokkaasta järjestelmästä. Järjestelmän asensi ja käyttöönotti paikallinen sähköalan yritys Vimpelin Voima-asennus.  

Viaconin tehdaspäällikkönä Vimpelissä toimiva Juha Ylipekka kertoi, että konsernilla on tavoite siirtyä vihreämpään energiaan, päästöjä seurataan ja kaikkea kulutusta sekä kierrätystä seurataan analyysein jatkuvasti.  

–Asiakkaamme ympäri maailmaa ovat yhä enemmän ympäristötietoisia ja tämä sähkövirran tuottaminen auringon säteilystä on myös imagokysymys. Päätös voimalaitoksen asentamisesta syntyi keväällä ja valinta kohdistui paikalliseen Vimpelin Voima-asennukseen, jolla on vankka kokemus aurinkosähköjärjestelmistä ja on tietysti paikallinen, Juha Ylipekka kertoi.  

Hän lisäsi vielä, että on oikein tyytyväinen järjestelmän tuottoon ja odottaa hyviä tuloksia vuositasolla. 

Tehdaslaitos on oivallinen kohde aurinkopaneeleille, koska aurinko tuottaa sähköenergiaa hyvin päiväaikaan, jolloin tehtaassa on toimintaa. 

Vimpelin Voima-asennuksen toimitusjohtaja Sampo Niemitalo kertoi, että paneelien asennuksen jälkeen sähköverkosta otettavan energian kulutus putosi noin puoleen paneelien ansiosta. 

–Paneelit asennettiin tasaiselle tehdaslaitoksen katolle siten, että puolet niistä on kallistettu itään ja toinen puolikas länteen. Näin toimitaan siksi, että saadaan optimaalinen suuntaus auringon kiertäessä idästä länteen päivän aikana. 

–Kokonaisuutena paneelien hinnat ovat tulleet alaspäin ja ne tulevat yleistymään voimakkaasti. Paneelien myynti on kaksinkertaistunut vuoteen 2022 verrattuna. 

Aiheesta meillä aiemmin julkaistua

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.