Kortesjärven tytöille mainetta Fotokesä-kilpailussa

Eveliina Hölsömäki (vas.), Moona Hakala ja Kerttu Korpi menestyivät Fotokesä-kilpailussa. Kuva: Kuvakerho Roikka.
Eveliina Hölsömäki (vas.), Moona Hakala ja Kerttu Korpi menestyivät Fotokesä-kilpailussa. Kuva: Kuvakerho Roikka.
Eveliina Hölsömäki (vas.), Moona Hakala ja Kerttu Korpi menestyivät Fotokesä-kilpailussa. Kuva: Kuvakerho Roikka.
Eveliina Hölsömäki (vas.), Moona Hakala ja Kerttu Korpi menestyivät Fotokesä-kilpailussa. Kuva: Kuvakerho Roikka.

KUVAKERHO Roikka järjesti 10-vuotissynttäreiden kunniaksi valokuvauskilpailun nuorille yhteistyössä Kauhavan kaupungin elämänlaatupalveluiden, Lappajärven kunnan, Komiat-lehden ja Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa. Kolmoisvoitto napsahti Kortesjärvelle Moona Hakalan, Eveliina Hölsömäen ja Kerttu Korven ansiosta.

–Olen alkanut valokuvaamaan enemmän viime vuoden syksystä lähtien, kun sain järjestelmäkameran. Kuvaan suurimmaksi osaksi omalla pihalla ja tontilla lintuja. Lintujen kuvaamisessa on mukavaa haastetta, joka tekee siitä erityisen mieluisaa. Pitää olla kärsivällinen, liikkua hiljaa ja ehtiä seuraamaan nopeita pikkulintuja. Kameran kanssa en ole vielä lähtenyt kauemmaksi oikeastaan kuvaamaan, paitsi jos on ollut jokin erikoistilaisuus tai olen lähtenyt etsimään vaikka vesilintuja ikuistettavaksi. Tänä syksynä ja talvena aion kyllä tehdä enemmän kuvausretkiä luontoon, kertoo kisan voittanut Moona Hakala.

Moona Hakala: Kesänlapsi.

–Valokuvauksessa pidän siitä, että saan ikuistaa hetkiä omaa taiteellista näkemystä käyttäen, saa samalla olla luonnossa ja keskittyä pelkästään luontoon ja siihen hetkeen, ja tietysti on mukavaa saada onnistunut kuva.

–En juurikaan harrasta kuvaamista, mutta se on mukavaa tekemistä tylsinä hetkinä. Kuvaamisessa on kivaa, kun saa etsiä luonnosta kuvattavia asioita ja onnistuu ottamaan hienon kuvan, kertoo toiseksi sijoittunut Eveliina Hölsömäki.

Eveliina Hölsömäki: Kiitäjä.

–Pidän kuvaamisesta paljon. Tänä päivänä, kun puhelimessa on hyvät kamerat, kauniita kuvia tulee otettua tuon tuosta. Kilpailuissa motivoivat hyvät palkinnot myös, kertoo kolmanneksi sijoittunut Kerttu Korpi.

Palkitut ja printatut kuvat ovat esillä syyskuun ajan Kuvakerho Roikan näyttelyn yhteydessä Evijärvellä Taidetila Tiirassa. Näyttely on myöhemmin esillä muissa alueen kunnissa.

Sirpa Kiviaho

Kerttu Korpi: Kesän taianomainen auringonlasku.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

https://www.jarviseudunsanomat.fi/olet-kirjautunut/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.