Uusimmat kesäblogit:

4H-yhdistys on monen nuoren ensimmäinen työpaikka

Härmänmaan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Siltamäki ottaa nuoria vastaan tuttuun tapaan toimistolla.
Härmänmaan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Siltamäki ottaa nuoria vastaan tuttuun tapaan toimistolla.

SYKSYINEN aamupäivä valkenee Kortesjärvellä ja 4H-toimistolla käy vipinä. Syksyllä alkavia kerhoja kursitaan kasaan ja kerhot käynnistyvät viikolla 36.  

–4H työllistää nuoria kerhonohjaajaksi ja aktiivisia kerhonpitäjiä onkin ilmaantunut mukavasti, kertoo Härmänmaan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Siltamäki

4H-yhdistys toimii aktiivisesti koko Kauhavan alueella. Kerhoissa lapset oppivat vuorovaikutus- ja arjentaitoja. 4H:n toiminnassa painotetaankin tätä nykyä nuorten työelämään kasvatusta ja monelle kerhonpitäminen onkin ensimmäinen työpaikka.  

–Nuoret saavat tästä palkkaa ja työtodistuksen, joka toimii dokumenttina tulevaisuuden työpaikkoja hakiessa. Nuorille järjestetään koulutuksia kerhonvetämisen tiimoilta ja se perehdyttää nuoren vastuulliseksi kerhonpitäjäksi. 4H:n kautta nuoret saavat opintopisteytettyjä koulutuksia, joita ovat esimerkiksi Osaava kerhonohjaaja, 4H-yrityskoulutus ja Ajokortti työelämään-koulutus, luettelee Siltamäki. 

–4H yhdistys toteuttaa yrittäjyyskasvatusta 4H-yrittäjyyden muodossa. Viimevuonna Kauhavan alueella 4H-yrittäjiä oli kaiken kaikkiaan yhdeksän kappaletta. 

KORTESJÄRVELLÄ kerhoja on pidetty kirkonkylällä uuden koulun tiloissa. Puuhanurkka-kerho järjestetään yhdessä Suomen harrastamisen mallin kanssa. Kokkikerhot pitävät suosionsa vuodesta toiseen.  

–Ylikosken Maamiesseuralla järjestetään myös puuhakerho, joka kiehtoo koko kylän lapsia. Kortesjärven Ylikyläkin saa oman puuhakerhonsa joka pidetään Ylikylän Nuorisoseuralla. Ylikylän Nuorisoseura on mahdollistanut tilat tälle kivalle uudelle kerholle, kiittelee Siltamäki. 

Sirpa Kiviaho 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.