Koulukeskuksen suunnittelutyöryhmää täydennettiin

Evijärven lukion ja yläkoulun tilakysymyksiä pohditaan suunnitteluryhmässä. Arkistokuva.
Evijärven lukion ja yläkoulun tilakysymyksiä pohditaan suunnitteluryhmässä. Arkistokuva.
Evijärven lukion ja yläkoulun tilakysymyksiä pohditaan suunnitteluryhmässä. Arkistokuva.
Evijärven lukion ja yläkoulun tilakysymyksiä pohditaan suunnitteluryhmässä. Arkistokuva.

EVIJÄRVEN sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 15. elokuuta nimetä Mari Takamaan edustajakseen koulukeskuksen alue-/tilatyöryhmään.

Talousarvion 2023 investointiohjelmassa on varattu määräraha yläkoulu- ja lukiorakennusten rakennustekninen kunnon selvittämiseksi. Kevään 2023 aikana IdeaStructura Oy teki yläkoulun ja lukion tiloihin tutkimukset. Tutkimusraportissa on esitetty mahdollisia sisäilmaoireiluja aiheuttavia tekijöitä sekä huolto- ja korjaustoimenpiteitä tilanteen korjaamiseksi. Tutkimuksessa esitettyjen keskeisten toimenpiteiden avulla tiloja voidaan käyttää nykyisessä käyttötarkoituksessa vielä vähintään 5–10 vuotta.

Raportista järjestettiin henkilöstölle ja luottamushenkilöille 24.5.2023 tiedotustilaisuus, jossa raportin tekijät avasivat tutkimustuloksia. Koska yläkoulun ja lukion tilakysymys on taloudellisesti ja toiminnallisesti erittäin iso hanke ja se vaikuttaa koko koulukeskuksen alueeseen, on pitkäkestoisen tulevaisuuden ratkaisun valmistelu syytä aloittaa hyvissä ajoin. Perustettavan työryhmän tehtävä on laatia suunnitelma tulevaisuuden tilatarpeista ja koulukeskuksen alueen käytöstä, jonka perusteella voidaan toteuttaa alueen ja tilojen konkreettinen suunnittelu ja toteutussuunnitelma tulevaisuuden tarpeet huomioiden.

Kunnanhallitus on nimennyt suunnitteluryhmään sivistystoimenjohtajan, kunnaninsinöörin, kunnanjohtajan, hallintojohtajan, keskikoulun ja lukion rehtorin, kirkonkylän koulun johtajan sekä päiväkodin johtajan ja kunnanvaltuuston puheenjohtajan. Kunnanhallitus, tekninen lautakunta, yläkoulun ja lukion oppilaskunnat sekä opettajakunta saavat niin ikään edustajansa työryhmään. Kunnanhallituksen edustajana toimii puheenjohtaja. Koollekutsujana on kunnaninsinööri.

ERILLISESTÄ oppilaskuljetuksista pyydettiin tarjouksia kolmeksi vuodeksi. Määräaikaan mennessä tarjouksensa jättivät Pahkakankaan liikenne Oy ja EviTax Oy, joista jälkimmäisen tarjous on kokonaisedullisempi. EviTax valittiin palveluntarjoajaksi.

Lisää juttuja Evijärveltä, luitko jo nämä?

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/08/15/antti-isotalon-juuret-evijarvella-sieltako-mahtoivat-haijyys-ja-pahapaisyys-olla-peraisin/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/08/14/kaunotar-ja-hirvio-naytelman-rooleissa-nahdaan-evijarvelaisia-nuoria/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/08/14/evijarven-uusi-paivakoti-rakennettiin-kayttovalmiiksi-45-kuukaudessa/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.