Uusimmat kesäblogit:

Lavettaret moukaroi Kuulan takakenttää

Juulia Kuoppala oli täysin pitelemätön Veikkojen kaataessa Kuulan Ylivieskassa. Arkistokuva: Joni-Petteri Hiirikoski.
Juulia Kuoppala oli täysin pitelemätön Veikkojen kaataessa Kuulan Ylivieskassa. Arkistokuva: Joni-Petteri Hiirikoski.

YK–LaVe 0–2(1–4, 7–9)

Muutamien vaisujen ottelujen jälkeen Lappajärven Veikot nousi sille tasolle, mille edellytykset riittävät. Ykköspesiksen pohjoislohkon kärkipään joukkueisiin lukeutuvan Ylivieskan Kuulan takakenttä sai kokea Veikkojen lyöntivoiman. Lavettaret juoksutti sen koppareita pallon perässä urakalla.

Anni Kangas yllätti heti ensimmäisessä vuorossa kopparit kolmen juoksun arvoisesti. Hän löi myös seuraavassa vuorossa neljännen juoksun joukkueelleen. Veikot pelasi varmaa ulkopeliä koko jakson, eikä emännät päässeet uhkaamaan missään vaiheessa vieraitaan.

Toiselle jaksolle Lavettaret sai jälleen unelma-alun. Heti kolmantena lyöjänä ollut Juulia Kuoppala tyhjensi pajatson. Voivatko jaksot enää paremmin alkaa? Seuraavassa vuorossa Anna-Elisa Pukkinen kiersi kunnarin takarajalle suunnatulla lyönnillä. Emma Mustonen puolestaan oli asialla päätösvuorossa lyöden samasta paikasta 1+2 kuin joukkuetoverinsa aiemmin. Ylivieska säikäytti LaVe-faneja tasoittavallaan. Se kavensi neljällä juoksulla. Tuntuiko Veikkojen voitto jo liian selvältä, kun sen ote siihen asti oli ollut vuoren varmaa.

Lavettarien 13 juoksusta kymmenen tuli läpilyönneillä. Niiden lisäksi Anni Kangas onnistui kahdesti yksittäisissä kotiin otoissa ja Sanna Särkijärvi kerran. LaVen sisäpeli toimi, niin kuin pitääkin. Kärkietenijät Neea Mattila, Saana Kamppinen ja Anna-Eliisa Pukkinen menivät vuoren varmasti kentälle, 13/14. Jutta Kuoppala vaihtoi kärjen kakkoselle tehoin 5/6 ja Mari Rintala 4/6. Jutan kaksoissisar Juulia oli pitelemä mailan varressa vaihtajana ja kotiuttajana, 10 tilannetta 10 onnistumista.

Aliisa Yli-Kortesniemi Veikkojen lukkarina hääri tehokkaasti lautasen ääressä kahdeksalla poltolla Ylivieskan etenijöistä. Tällä kaudella tehokkainta sisäpeliään esittäneistä vihreäpaidoista palkittiin Juulia Kuoppala ja Anni Kangas.

Tänään keskiviikkona samat joukkueet jakavat sarjapisteitä Veikkolassa kello 18 alkavassa pelissä. Toivottavasti LaVen ote säilyy samalla tasolla.

Reijo Kärnä

Luitko jo nämä?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Cayro-Lyza Toomingas sai harjoituksissa ohjeita Jukka-Pekka Kujalalta.

Veto hamuaa jatkoa menestykselleen

Vimpelin Veto aloittaa naisten Korisliigan perjantaina Helsingissä HBA-Märskyn kotisalissa. Sinivalkoiset puolustavat viime kaudella sensaatiomaisesti tullutta

Cayro-Lyza Toomingas sai harjoituksissa ohjeita Jukka-Pekka Kujalalta.

Veto hamuaa jatkoa menestykselleen

Vimpelin Veto aloittaa naisten Korisliigan perjantaina Helsingissä HBA-Märskyn kotisalissa. Sinivalkoiset puolustavat viime kaudella sensaatiomaisesti tullutta

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.