Uusimmat kesäblogit:

Neuvoja ja vinkkejä rahojen riittämiseksi jaettiin Evijärvellä 

Reetta Pietilä (vas.), Hellevi Latvala ja Matti Kujala nauttivat SPR:n tilaisuudessa tarjoamat kahvit.
Reetta Pietilä (vasemmalla), Hellevi Latvala ja Matti Kujala nauttivat SPR:n tilaisuudessa tarjoamat kahvit.

ELÄKEIKÄISILLE suunnattu Aijoos-toiminnan ja Evijärven kirkkopiirin ideoima tapahtuma järjestettiin keskiviikkona Evijärven kunnantalolla. Kuluttajaliiton juristi Kristel Pynnönen Anderson luennoi etänä aiheesta Talous tiukilla – mikä avuksi? −Elinkustannukset ovat jyrkästi nousseet viime aikoina. Tietyt hinnannousut ovat perusteltuja, mutta jotkut ovat myös käyttäneet tilannetta hyväkseen hintojen nostamiseen, totesi Pynnönen Anderson. Hän arvelee, että jotkin hinnat lähtevät vielä tulevaisuudessa laskuun. Pynnönen Anderson ehdottaa, että kuukauden ajan seuraisi omia tulojaan ja menojaan.  

−Voi löytyä yllättäviä menoja, pieneltä tuntuviakin, jotka kuitenkin vuoden aikana muodostavat ison summan. Menojen karsimiseksi kannattaa vähentää, vaihtaa ja kilpailuttaa.  

Pynnönen Anderson muistuttaa maksamaan laskut ajoissa, sillä maksamattomuudesta voi koitua yllättävän suuriakin lisäkuluja. Laskuttajaan kannattaa ottaa yhteyttä ja kertoa avoimesti, jos ei pysty maksamaan laskua. Asumistukea saa myös omistusasuntoon, jos esimerkiksi sähkölaskut ovat suuret, mutta eivät oikeuta sähkötukeen. –Älä jää yksin, vaan kysy ja hae rohkeasti apua, tiivisti Pynnönen Anderson.  

−Meillä on auttamisjärjestöjen kokoontuminen kerran vuodessa ja siellä mietimme mitä järjestäisimme yhdessä. Diakoniatyö on perinteisesti se työmuoto, joka on auttanut ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Nykyisin yhteiskunta ja monet järjestöt ovat tulleet siihen mukaan. Diakoniatyön tuki on se viimeisin tuki, eikä sillä ole vaikutusta toimeentulotukeen, selvitti Kauhavan seurakunnan diakoni Anne Heikkilä Evijärven kirkkopiiristä. 

Reetta Pietilä, Hellevi Latvala ja Matti Kujala totesivat, että etäluento oli täyttä asiaa. Omasta puolestaan he kokevat, että ovat hyvin selvillä tuloista ja menoistaan. −Uutena asiana tuli se, että asumistukea voivat saada muutkin kuin vuokralla asuvat, sanoi Latvala. Tämän kaltaisia eläkeläisille suunnattuja tilaisuuksia he pitivät hyvinä ja tervetulleina. −Saa tietoa asioista ja tulee samalla kanssakäymistä muiden kanssa, Kujala totesi. 

Tapahtumassa toimintaansa esittelemässä ja vinkkejä jakamassa olivat myös Järviseudun Omaishoitajat, Martat, Eläkeliitto ja SPR.  

Aijoos-toiminnan ideapyörä, josta voi arpoa itselleen ilmaista tekemistä.
Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.