Järviseudun naispesäpalloilun ykköspaikassa odotetaan tapahtumarikasta pesiskesää – Lavettarien tavoitteena finaalipaikka

Ladypesis ja D-tytöt iloisissa tunnelmissa ennen haasteottelua, minkä tytöt voittivat puhtaasti 2–0. Kuvat: Piritta Kärnä-Jantunen.
Ladypesis ja D-tytöt iloisissa tunnelmissa ennen haasteottelua, minkä tytöt voittivat puhtaasti 2–0. Kuvat: Piritta Kärnä-Jantunen.
Ladypesis ja D-tytöt iloisissa tunnelmissa ennen haasteottelua, minkä tytöt voittivat puhtaasti 2–0. Kuvat: Piritta Kärnä-Jantunen.
Ladypesis ja D-tytöt iloisissa tunnelmissa ennen haasteottelua, minkä tytöt voittivat puhtaasti 2–0. Kuvat: Piritta Kärnä-Jantunen.

-ALKAVA kausi näyttää mielenkiintoiselta ja hyvältä. Koko talvi on tehty hienosti hommia ja naiset ovat kehittyneet hyvin. Luottavaisin mielin aloitetaan, kuvailee Lappajärven Veikkojen naisten ykköspesisjoukkueen pelinjohtaja Jaakko Kultalahti tunnelmia pelikauden kynnyksellä.

−Lähdemme tavoittelemaan finaalipaikkaa, se on joukkueen kanssa yhteisesti päätetty. Mennään parantamaan viimevuotista suoritusta. Viime vuonna joukkue oli mukana finaalissa, mutta hävisi loppuottelun. Tämä on tosi kilpailullinen ryhmä ja meillä on kohtuu laaja rinki, niin että pystytään aika hyvin pelaajia kierrättämään. Uskoisin, että saamme joka peliin kilpailullisen porukan.

Kevään ensimmäinen kotipeli pelataan Veikkolan pesäpallostadionilla 10. toukokuuta. Vastassa on silloin Pattijoen Urheilijat.

−Naisten pelit ovat tapahtumarikkaita pelejä. Toivottavasti väki tulee sankoin joukoin katsomaan hienoa naispesäpalloa tänne Lappajärvelle. Tämä on kuitenkin naispesäpalloilun ykköspaikka Järviseudulla.

Takana kova harjoituskausi

MYÖS pelaajapuolella odotukset ovat korkealla tulevan kauden suhteen.

−Odotan tosi innolla, meillä on mennyt hyvin tämä harjoituskausi. Se on ollut tosi kova ja nyt pääsen näkemään, miten se näkyy peleissä. Hyvä pöhinä on joukkueen kanssa, toteaa Lavettarien kolmoskopparina ja etenijänä pelaava Neea Mattila.

Mattila on pelannut pesäpalloa 7-vuotiaasta saakka eli 14 vuotta. Tavoitteita pesäpalloilijana riittää kuitenkin joka kaudelle.

−Yleensä menen kausi kerrallaan, mutta haluaisin joka kausi olla parempi mitä aiemmin ja hoitaa oman roolini sekä auttaa joukkuetta, kertoo Mattila. Hän uskoo, että joukkue nousi viime vuonna pesiksen kartalle kauden mentyä hyvin ja joukkueen oltua lähellä nousua.

−Hyvä fiilis on naispesäpallosta täällä Lappajärvellä.

Lavettarilla tuuletukset jatkuvat yhtä hulppeina toivottavasti kauden loppuun saakka.

Toiminnallinen pesiskausi edessä

PIRITTA KÄRNÄ-JANTUNEN toimii Lappajärven Veikoissa monessa roolissa.

−Edustusjoukkueen joukkueenjohtaja, huoltaja ja fysioterapeutti sekä D-tyttöjen pelinjohtaja. Toimin myös jaostossa. Lisäksi on pesisliikkaria ja kaikkea muuta.

Kärnä-Jantunen pitää junioripuolella pienen paikkakunnan haasteena saada harrastajia riittävästi mukaan joukkueisiin. Hän on huomannut jotakin muutosta tapahtuneen myös kilpailullisuuden suhteen: monet haluaisivat pelata enemmänkin harrastepohjalta.

−Lappis-Areenan valmistuminen on tuonut kuitenkin nyt hyvää potkua talviharjoituksiin.

TÄLLÄ HETKELLÄ Lappajärven Veikoissa pelaavat ykköspesisjoukkueen lisäksi D-tytöt sekä F- ja G-ikäiset yhdistettyinä ja Leidipesis aikuisten harrastesarjassa. Pesisliikkariryhmiä on kolme.

−Uutena asiana tulevana kautena on se, että D-tytöt lähtevät kahdelle valtakunnalliselle leirille. Se ei ole ollut ihan tyypillistä Lappajärven Veikkojen osalta, että siellä edustetaan. Itse juniori-ikäisinä olin aina joukkueeni kanssa mukana, mutta sitten on ollut pitkä aika, ettei välttämättä ole ollut junioripuolella seuran joukkuetta valtakunnallisilla leireillä.

Muutoin Lappajärvellä pelataan aluesarjaa ja kesällä pesisliikkarit toimivat Evijärvellä, Kortesjärvellä ja Lappajärvellä. Samoille paikkakunnille koitetaan saada myös pesiskouluja. Pesisliikkarin, -koulujen sekä jäätelökioskin työtehtävät tarjoavat kahdeksalle nuorelle ympärivuotista tienestiä.

−Edustusjoukkueen tavoitteet ovat samankaltaisia kuin parina viime vuonna. Toki ehkä paremmalla loppumenestyksellä. Kivat näkymät, odotetaan pesiskesää ihan kunnolla.

Talkoilua seuran hyväksi

VAPAAEHTOISET talkoolaiset ovat monen seuran elintärkeä taustatuki. Niin myös Lappajärven Veikkojen toiminnassa. Pesäpallojaoston talkoolaiset hoitivat tänä keväänä alkusiivouksen suuremmalla porukalla. Veikkolan pesäpallostadionin huoltorakennuksessa oli muutamia talkoolaisia työn touhussa.

−Tulimme kun pyydettiin. Pelaamme itsekin Leidipesisjoukkueessa ja myös lapset pelaavat pesistä, kertoi Anna Angervisto ikkunan pesun lomassa. Hän toimii pesäpallojaostossa ensimmäistä vuotta, samoin kuin lattiamopin varresta tavoitettu Katja Rasivirta.

Anna Angervisto ja Katja Rasivirta tekivät kevätsiivousta Veikkolan pesistadionin huoltorakennuksessa.

−Halutaan olla vaikuttamassa omankin joukkueen asioihin. Jaoston kautta pääsee vähän paremmin vaikuttamaan, selvitti Rasivirta pesäpallojaostoon kuulumisen syitä.

Olemme nyt ensimmäistä kertaa talkoissa jaoston puolesta. Joukkueen kanssa olemme tietysti olleet ennenkin talkoissa mukana. Kun aiemmin aika lailla samat ihmiset ovat tehneet kaikki, niin nyt yritetään jakaa sitä vastuuta enemmän. Jokainen hoitaisi asioita vuorollansa. Talvella esimerkiksi Leidipesis hoiti yhden talvitapahtuman, kertoivat naiset.

Tulevan kesän siistimiset pesäpallostadionilla suoritetaan myös talkooperiaatteella.

Lisää juttuja aiheeseen liittyen

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.