Kevyen musiikin konsertti kruunaa äitienpäivän vieton Ylikylässä

Järvilakeuden kansalaisopiston kevyen musiikin orkesteri solisteineen esiintyy äitienpäivänä Ylikylän Nuorisoseuralla. Kuva: Lakeuden Aviisi.
Järvilakeuden kansalaisopiston kevyen musiikin orkesteri solisteineen esiintyy äitienpäivänä Ylikylän Nuorisoseuralla. Kuva: Lakeuden Aviisi.
Järvilakeuden kansalaisopiston kevyen musiikin orkesteri solisteineen esiintyy äitienpäivänä Ylikylän Nuorisoseuralla. Kuva: Lakeuden Aviisi.
Järvilakeuden kansalaisopiston kevyen musiikin orkesteri solisteineen esiintyy äitienpäivänä Ylikylän Nuorisoseuralla. Kuva: Lakeuden Aviisi.

KORTESJÄRVEN Ylikylän Nuorisoseuralla järjestetään äitienpäivänä kello 19 kevyen musiikin konsertti, jossa äitejä ja heidän läheisiään hemmotellaan paikallisella musiikkiosaamisella ja perinteisillä äitienpäiväklassikoilla. 

–Äideistä parhain ja Lapin äidin kehtolaulu kuuluvat ohjelmistoon, mutta mukana on myös tuoreempaa musiikkia sekä yhden soittajan oma sävellys, kertoo Voitto Erkinheimo Järvilakeuden kansalaisopiston kevyen musiikin piiristä. 

–Äitienpäiväkonsertin ohjelma kestää toista tuntia kaikkinensa. Koska ohjelmisto on pääasiassa melko rauhallista, otettiin muutama hieman reippaampi laulu mukaan, ettei tule kuulijoille uni.

Äitienpäiväkonsertti Nuorisoseuralla on täysin uusi konsepti, kertoo seuran puheenjohtaja Joonas Autio

–Takavuosina on yhteistyössä koulun kanssa järjestetty äitienpäiväjuhlia näin keväisin. Kun koulu loppui, on monesti toivottu, että olisi joku yhteinen kevätjuhla tai tapahtuma. Nyt sitten kokeillaan, kuinka ihmiset lähtevät elävän musiikin pariin keväisenä sunnuntaina. Yleisesti ottaen kevät on aikaa, jolloin ihmiset lähtevät liikkeelle, joten katsotaan, miten tapahtuma tavoittaa yleisön. Luvassa on tuttuja kappaleita, valssia ja kevyttä musiikkia.

KEVYEN musiikin piiri on konsertoinut vuosittain kerran tai kaksi. Edellinen konsertti oli talvella. Konsertin solistit sekä orkesteri ovat musisoineet kansalaisopiston ryhmänä reilut 10 kymmenen vuotta, vaikka kokoonpanot ovat tietysti vuosien saatossa hieman eläneet. Ryhmässä ovat mukana Jorma Syrjälä, Ulla Mäki, Lea Mäkisuvio, Tauno Rauma, Jukka Kuusela, Ossi Kottari, Kaisu Huhtala, Merikristiina Kiri ja Laine Hautala.

–Tyylisuunta on pysynyt vuodesta toiseen samana, olemme perinteisen musiikin kannattajia. Materiaali, jota käytämme, on pääasiassa veljeni Raimon työn tulosta. Sieltä on nämä nuotit ja sovitukset. On löydetty uusia laulajia vanhoille kappaleille. 

Erkinheimo toivoo, että sali täyttyy äitienpäivänä. 

–Äitien huomioiminen on kovasti sen arvoista, että voisi lähteä. Äitienpäivää ei vietetä turhaan. Varmasti kaikilla on omia juhlia, mutta tämä olisi piste iin päälle.

YLIKYLÄN Nuorisoseura on profiloitunut harrastajateatteriin, mutta nyt elävän musiikin tapahtumia on tiedossa useita. Suvipäivien yhteydessä Nuorisoseuralla toteutetaan Tapani Vuorisen keräämistä  kuvista Kortesjärven kirkossa konfirmoitujen rippikuvien näyttely. Tässä yhteydessä heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina Mathias Sandberg Trio soittaa seuralla jazzmusiikkia. 

Konsertti tapahtumakalenterissamme

Järviseudun rikkaasta musiikillisesta elämästä jotain esimerkkejä tässä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.