Maatalousyrittäjävalmennus päätökseen suurella joukolla

Maatalousyrittäjävalmennuksen suoritti 19 opiskelijaa. Kuvassa takana vasemmalla aikuiskoulutusjohtaja Risto Riihimäki ja oikealla vastuukouluttaja Timo Ikola. Kuva: JAMI.
Maatalousyrittäjävalmennuksen suoritti 19 opiskelijaa. Kuvassa takana vasemmalla aikuiskoulutusjohtaja Risto Riihimäki ja oikealla vastuukouluttaja Timo Ikola. Kuva: JAMI.
Maatalousyrittäjävalmennuksen suoritti 19 opiskelijaa. Kuvassa takana vasemmalla aikuiskoulutusjohtaja Risto Riihimäki ja oikealla vastuukouluttaja Timo Ikola. Kuva: JAMI.
Maatalousyrittäjävalmennuksen suoritti 19 opiskelijaa. Kuvassa takana vasemmalla aikuiskoulutusjohtaja Risto Riihimäki ja oikealla vastuukouluttaja Timo Ikola. Kuva: JAMI.
VAIKKA maatilojen määrä on valtakunnallisesti vähentynyt merkittävästi viime vuosina, Järviseudun ammatti-instituutin Alajärven toimipisteessä iloittiin, kun 19 opiskelijaa sai lukuvuoden mittaisen Maatalousyrittäjävalmennuksen päätökseen huhtikuun lopussa.

Tuleville maatalousyrittäjille 30 osaamispisteen laajuinen koulutus tarjosi tietoa muun muassa maatilan toiminnan aloittamisesta ja kannattavasta toiminnasta, verotuksesta, kirjanpidosta, tukijärjestelmästä sekä kasvituotannosta. Koulutus täytti myös nuoren viljelijän aloitustuen ja peltotuen sekä investointituen edellyttämät koulutusvaatimukset.

Maatalousyrittäjävalmennuksen suorittivat Hakala Joonas, Alavus, Härkönen Juho-Veeti, Ylihärmä, Isotalo Jaakko, Alahärmä, Koskinen Mikko, Töysä, Luoma Onni, Alahärmä, Mustonen Jaakko, Vimpeli , Mäki Anssi, Vaasa, Mäki-Mantila Antti, Peräseinäjoki, Niemi Ville, Kuortane, Petäjäniemi Aapo, Kuortane, Peurala Antto, Alajärvi, Pohjoisaho Juha, Alajärvi, Rajalaakso Arttu, Alavus, Rantala Tero, Alahärmä, Riiho Katariina, Töysä, Sainio Jarkko, Alahärmä, Uusi-Tyrkkö Tiia, Virrat, Vesala Mari-Leena, Lappajärvi ja Viitala Kimmo, Alahärmä.

Järviseudun ammatti-instituutissa halutaan kannustaa nuoria jatkamaan kotitilaansa siitäkin huolimatta, että maataloudessa eletään tällä hetkellä melko haasteellista aikaa. Tuottajahinnat eivät ole juurikaan nousseet tuotantopanosten, kuten lannoitteiden ja energian hintojen noustessa. Myös vuoden 2023 alusta uudistetut maataloustuet tuovat omat haasteensa. Oppilaitoksessa on kuitenkin vahva usko siihen, maatalouden osaajia tarvitaan myös tulevaisuudessa. Myös kotimaisen ruoantuotannon arvostuksen uskotaan edelleen kasvavan. Seuraava Maatalousyrittäjävalmennus alkaakin jälleen syksyllä Järviseudun ammatti-instituutin Alajärven toimipisteessä. Jos maatilan sukupolven- tai omistajanvaihdos on tulossa lähiaikoina ajankohtaiseksi, ota yhteyttä ja kysy lisää oppilaitoksesta.

Aiheeseen liittyviä juttuja

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2020/09/08/humalan-koeviljely-kaynnistyy-alajarvella/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2020/11/20/alpakat-saapuivat-jamille-kurejoelle/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/12/09/tienviitat-hanke-muodostui-merkityksellisemmaksi-kuin-osattiin-odottaakaan
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2021/10/05/suomalaisesta-maaseudusta-saa-olla-ylpea-totesi-kirjailija-heikkinen/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/03/11/jami-investoi-tulevaisuuden-ja-mahdollisuuksien-maatilaan-lahivuosina-kurejoelle-rakentuu-lypsyrobottiasema-ratsastusmaneesi-ja/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.