Kultaa, hopeaa, pronssia, Liekki ja Frankfurtiin – viikon 17 lyhyet uutiset

Viikon 17 lyhyet uutiset, ole hyvä!
Viikon 17 lyhyet uutiset, ole hyvä!
Viikon 17 lyhyet uutiset, ole hyvä!
Viikon 17 lyhyet uutiset, ole hyvä!
Järviseudun Sanomien sivuilta tutut Lyhyet uutiset nyt myös kotisivullamme.

Luken webinaarit kertovat vesien tilasta

Vesien tila kertoo maankäytön kestävyydestä. Pelloilta ja metsistä vuotaa edelleen liikaa ravinteita, hiiltä ja kiintoainetta vesistöihin. Miten maankäytön ilmasto- ja vesistövaikutukset ja niiden vähentäminen kytkeytyvät toisiinsa? Ovatko vesiensuojelun keinot ja resurssit riittämättömiä vai eikö niitä sovelleta tarpeeksi tehokkaasti? Maa- ja metsätalouden vesistöviisaus -webinaari 4.5. klo 14–15.30 os. LUKE.fi

Seppälälle ja Järvelälle kultaa

ALAVUDELLA käytiin lauantaina Hanmoodon SM-kilpailut. Moodo Kwan Alajärvi haki kisoista kasan mitaleita. Emmi Seppälä voitti naisten A-sarjan alle 70-kiloisissa sekä hopeaa erikoispotkuissa ja itsepuolustusnäytöksessä. Lia Järvelä voitti ottelukultaa sarjassa naiset C yli 54 kg. Joel Raatikainen sijoittui hopealle sarjassa D1 pojat ja Aleksei Lemetti pojat C alle 33 kg. Kolos Szabó sijoittui kolmanneksi potkuissa sarjassa miehet B 8.kup tai alle sekä otteluissa sarjassa pojat C alle 40 kg ja Hugo Salmenautio pojat D5.

Lentopallohopeaa

AKAA-VOLLEY ei kyennyt kukistamaan VaLePaa Mestaruusliigan finaaleissa. Alajärveläislähtöinen keskitorjuja, joukkueen kapteeni Panu Pitkänen ja Kortesjärven Järvi-Veikoista ponnistanut keskitorjuja Petteri Tyynismaa palkittiin joukkueen kaikkien aikojen parhaan kauden jälkeen hopeamitaleilla.

Latvalalle pronssia

ALAJÄRVELÄISLÄHTÖINEN jääkiekkoilija Otto Latvala sai SM-Liigakauden päätteeksi kaulaansa pronssimitalin, kun Ilves voitti HIFK:n torstaina Nokia-areenassa. Hän pelasi kauden aikana 66 ottelussa, teki kaksi maalia ja antoi kahdeksan syöttöpistettä.

Talousosaaminen palkittiin

VIMPELILÄINEN Patrick Itäniemi johti voittoisaa Tampereen yliopiston normaalijoukkuetta Suomen Pankin Generation Euro -kilpailussa. Kisassa testattiin osaamista keskuspankeista ja rahapolitiikasta. Joukkueessa olivat mukana myös Leo Boström, Juuso Latvateikari ja Vilma Suontausta. Luvassa on palkintomatka Frankfurtiin Euroopan keskuspankkiin.

Liekille tunnustusta

HOISKON koulun Pikkuyrittäjien Liekki -yritys palkittiin vuoden parhaasta myyntipuheesta 18. huhtikuuta Helsingissä järjestetyssä Pikkuyrittäjät -kisan finaalissa. Liekki on kymmenen Hoiskon koulun nelos-kutosluokkalaisen tytön perustama yritys, jonka toiminta käynnistyi polttopuukaupasta ja laajeni sitten hiekoitussoran myyntiin ja pop up-kahvilaan.

Pietarsaaressa ammuskeltiin 

POLIISI sai hätäkeskukselta ilmoituksen aseistautuneesta miehestä tiistaiaamuna 25. huhtikuuta noin kello 8.30. Ilmoituksen mukaan Pietarsaaressa Itälässä sijaitsevan yksityisasunnon pihalla ammuttiin useita laukauksia. Poliisin saamien tietojen mukaan mieshenkilö oli ampunut pihallaan useita laukauksia maahan. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. Poliisi ei tiedota asiasta toistaiseksi enempää. 

Lisää urheilua ja liikuntaa koskevia uutisia löytyy tästä alta

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.