Nyt oli oikea aika osallistua The Voice of Finlandiin, toteaa lapsesta saakka laulanut Nella Kontiainen

Nella Kontiainen on saanut The Voice of Finland -ohjelmassa kiitosta paitsi kauniista lauluäänestään, myös energisestä esiintymisestään. Kuva: Saku Tiainen.
Nella Kontiainen on saanut The Voice of Finland -ohjelmassa kiitosta paitsi kauniista lauluäänestään, myös energisestä esiintymisestään. Kuva: Saku Tiainen.
Nella Kontiainen on saanut The Voice of Finland -ohjelmassa kiitosta paitsi kauniista lauluäänestään, myös energisestä esiintymisestään. Kuva: Saku Tiainen.
Nella Kontiainen on saanut The Voice of Finland -ohjelmassa kiitosta paitsi kauniista lauluäänestään, myös energisestä esiintymisestään. Kuva: Saku Tiainen.
Evijärveläinen Nella Kontiainen ihastutti tuomarit ja yleisön The Voice of Finland -kilpailussa, jota esitetään Nelosella.

SUNNUNTAINA 2. huhtikuuta Nelosella esitettävässä The Voice of Finland -ohjelman jaksossa selviää, jatkaako evijärveläislähtöinen Nella Kontiainen, 19, kisassa eteenpäin. Silloin esitetään knockout-jakso, josta neljä jatkaa 16 parhaan joukossa livelähetyksiin.

Kontiaisen ensiesiintyminen kisassa tapahtui kauden kuudennessa jaksossa, jossa hänen versionsa kappaleesta Killing me softly sai Elastisen kääntämään tuolinsa ensimmäisten säkeiden jälkeen. Myös muiden tähtivalmentajien penkit kääntyivät ja nämä päätyivät kilpailemaan siitä, kenen joukkueeseen Kontiainen lähtee. Maininta Evijärvestä kotipaikkakuntana sai ihastuneen vastaanoton ja pitkän linja muusikot muistelemaan Evijärven Nuorisoseuraa. Kontiainen valitsi mentorikseen räppäri Elastisen, joka teki vaikutuksen häneen jo lapsena.

–Nykyisin olen omaksikin yllätyksekseni hurahtanut suomalaiseen räppiin.

Tähän mennessä nauhoitetut jaksot on kuvattu aiemmin; sunnuntaina esitettävä jakso vuoden alussa.

–Tulevan jakson katson luultavasti itsekseni heti perjantaiaamuna, kun ohjelma tulee Ruutuun. Haluan olla ensimmäisenä näkemässä, mitä sieltä on tulossa, kertoo tällä hetkellä Porissa asuva Kontiainen.

Kohtalon johdatusta

KONTIAINEN opiskelee ensimmäistä vuotta Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa Porin kampuksella.

–Pääaineeni on johtaminen ja organisointi, sivuaineena markkinointi.

Viime kesänä Kontiainen oli epävarma opiskelupaikan saannista ja pohti, mitä tekisi.

–Tämä ohjelma on ollut aina ”bucket-listallani”* ja kun olin siinä hieman tyhjän päällä ja ajattelin, että jotain tekemistä on keksittävä, ajattelin käydä kurkkaamassa ohjelman sivuja. Hassu sattuma oli, että haku oli auki. Ajattelin, että tämä on nyt kohtalo ja tähän tilaisuuteen täytyy tarttua.

Tieto koulu- ja kisapaikasta tuli samana päivänä. Kontiainen eteni Tampereen koelauluista ääni ratkaisee -vaiheeseen ja ryhmien sisäisen karsinnan sekä kaksintaistelujen kautta kahdeksan parhaan joukkoon.

Kontiaista kiinnosti myös tietää, millaista on televisio-ohjelman tekeminen.

–Tätä ohjelmaa olen seurannut pienestä asti.

Televisio-ohjelman tekeminen on ollut erittäin mielenkiintoista, Kontiainen kertoo.

–Päivät ovat tietysti pitkiä, mutta kuvatessa noudatetaan selkeitä ja tiettyjä kaavoja, ettei aikaa kulu turhuuksiin. Yllätyin positiivisesti siitä, kuinka lämmin ja välittäväilmapiiri kuvauksissa oli niin kanssakilpailijoiden kuin tuotannonkin puolesta. Kaikki tsemppaavat toisiaan. Kokemus on ollut erityinen ja mieleenpainuva, olen onnellinen, että rohkenin lähteä mukaan!

Laulua lapsesta asti

MUSIIKKIA Kontiainen on harrastanut ”enemmän tai vähemmän” koko elämänsä ajan, eikä hänet tunteville ollut yllätys, että hän osallistuu kisaan.

–Laulutunneilla olen käynyt pienestä saakka ja kaikenlaisia soittimiakin on tullut kokeiltua, mutta olen kuitenkin tykännyt eniten laulaa ja toteuttaa itseäni sitä kautta.

Hän tekee myös itse musiikkia ja haaveena olisi päästä vielä joskus sitä tuottamaan. Musiikkimaku ja samoin syntyvä musiikki vaihtelee mielialan mukaan. Joskus tekstiä syntyy suomeksi, joskus englanniksi.

–Pääasiassa biisit ovat nykypäivän poppia, mutta mukaan mahtuu myös siitä poikkeavia tapauksia.

–Tällä hetkellä elän päivä kerrallaan -mentaliteetilla ja katson, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Annetaan ensin ohjelman rullata loppuun ja katsotaan sitten, mikä on seuraava etappi, Kontiainen toteaa.

Myös Kivipelto jatkaa

THE VOICE OF FINLANDIN kaudella on nähty myös kaksi muuta järviseutulaista: alajärveläinen Onni Kivipelto on yhä mukana kisassa, Lehtimäeltä kotoisin oleva Mikko Kesäniemi jäi Ääni ratkaisee -vaiheeseen.

*Bucket list eli vapaasti suomennettuna ämpärilista on listaus asioista, joita ihminen haluaa tehdä ennen kuolemaansa. Nimitys juontaa juurensa englannin kansankielisestä sanonnasta ”to kick the bucket”, potkaista tyhjää.

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/02/22/toinenkin-jarviseutulaisaani-the-voice-of-finlandissa/

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.