Perushoitaja löysi arkeen ja vaativaan työhön uusia voimavaroja

Perushoitaja Helena Anttila löysi arkeen uuden suunnan.
”Olen oppinut sallimaan itselleni sen, että joskus voi vain olla”
Perushoitaja Helena Anttila löysi arkeen uuden suunnan.
”Olen oppinut sallimaan itselleni sen, että joskus voi vain olla”
LEHTIMÄELLÄ ja Kuortaneella työskentelevä Helena Anttila, 52, on työskennellyt perushoitajana reilu kolmekymmentä vuotta. Siinä ajassa ehtii hyvin nähdä alan hyvät ja huonot puolet, eikä käy kieltäminen, etteikö työ olisi myös kuormittavaa. Monipuolisuuden vuoksi hän on jatko-opiskellut sekä muistihoitajan että vanhustyön erikoisammatti-tutkinnon.

UUSIMPAAN rentoutusvalmentajan koulutukseen, hän kertoo hakeutuneensa erityisesti häntä itseään varten, vaikkakin siitä on saanut paljon eväitä myös työhön.

Rentoutusvalmentajan tutkinto on minulle ollut ennen kaikkea matka itseen. Olen jo ennen koulutustakin tehnyt hengitysharjoituksia, mielikuvaharjoituksia ja käyttänyt rentouttavia äänitteitä nukahtamiseen. Koulutus on kuitenkin niin paljon enemmän kuin vain edellä mainittuja. Tämän avulla olen löytänyt uusia voimavaroja ja oppinut ottamaan niitä käyttöön. Tämä on myös vahvistanut itsetuntoa.

Lukeminen ja pänttääminen ei ole minua. Minun on mentävä heti perse edellä puuhun ja päästävä kokeilemaan asioita käytännössä. Koulutuksen kautta olen saanut eväitä vielä enemmän asiakaslähtöisyyteen ja rauhoittumiseen. Työskentelen pääasiassa muistisairaiden parissa, ja heidän kanssaan olen havainnut hyväksi esimerkiksi mielikuvaharjoitukset. Ne auttavat arjesta irtaantumiseen, sulkemaan sairauden hetkeksi pois.

ANTTILA kertoo oppineensa sallivuutta ja armollisuutta itseään kohtaan. Samoja arvoja hän noudattaa myös muita kohtaan.

En halua tuomita asioita tai olosuhteita, vaan haluaisin että aina pystyttäisiin tutkia asioita avoimin mielin. Vastaus ei välttämättä ole aina joko kyllä tai ei. Se voi olla myös ehkä. En halua pitää tiukasti kiinni omista mielipiteistäni, vaan suhtaudun kunnioituksella myös muiden mielipiteisiin.

Voimia arkeen ovat tuoneet myös uusien oppien käytännönharjoitukset ja harjoitteluasiakkaiden positiivinen palaute. Erityisen mieleenpainuva palaute on tullut rintasyöpää sairastavalta työikäiseltä asiakkaalta, jolla on ollut myös yöllistä hammaspurentaa.

Hän kertoi, että tekemämme harjoitukset ovat tuoneet helpotusta kehon kiputiloihin. Hän sanoi saaneensa niin hyvän olon, että aivan kuin olisi käynyt jossain parantavassa horroksessa, josta herää hyväntuulisena. Purentavaivat ovat helpottuneet ja muistikin kuulemma parantunut! Palautteet tuntuvat hyvältä.

ANTTILA rohkaisee kaikkia kokeilemaan ohjattua rentoutusta. Tunnetta ei oikein voi kuvailla ennen kuin sen on itse kokenut. Parasta on kuitenkin se, mitä tekniikoista on saanut omaan elämään.

Sydänlämpöä. Tunnetta, että haluaa tehdä arjesta juhlaa, vaikka vain pienillä teoilla.

Rentoutusvalmentajan koulutus antaa myös mahdollisuuden uusille poluille työmaailmassa ja mahdollisuuden käyttää osaamista erilaisten ongelmien käsittelyssä. Esimerkkeinä uniongelmat, kivunlievitys tai keskittymisongelmat, hän sanoo.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.