Puukoulun tulevaisuutta mietitään

Kortesjärvellä vanhasta puukoulusta on haluttu tehdä museo.
Kortesjärvellä vanhasta puukoulusta on haluttu tehdä museo.
Kauhavan maanantain kaupunginhallituksen päätöksiä.

KAUHAVAN maanantain kaupunginhallitus päätti muun muassa asettaa toimikunnan, jonka tehtävänä on pohtia Kortesjärven vanhan puukoulun jatkokäyttöä.

Siihen valittiin puheenjohtajaksi Marita Mattila, varapuheenjohtajaksi Janne Sankelo ja muiksi jäseniksi Aapo Kamppinen, Matias Peltonen ja Antti Kaatrasalo.

Kymmenkunta vuotta sitten sisäilmaongelmien takia käyttökieltoon asetettu entinen kirkonkylän koulu siirrettiin Tapulipuistoon viime vuonna. Samalla sisäilmaongelmia aiheuttaneet ala- ja välipohjan eristeet poistettiin.

Päätöksiä rakennuksen tulevaisuudesta ei ole tehty. Kortesjärvi-seura ja kaupungin edustajat ovat kaavailleet siitä museota, jonne sijoitettaisiin ainakin jääkärimuseon näyttely ja mahdollisesti muita museotoimintoja. Se olisi kuitenkin iso ja kallis operaatio, joka vaatisi merkittävästi ulkopuolista rahoitusta.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.