Miesten välinen ystävyys on mutkatonta 

Tuomas Antila (kuvassa vasemmalla) ja Ari Anttila muistelevat tunteneensa ainakin 15 vuotta. Ystävyys heille merkitsee hiljaista kunnioitusta toista kohtaan. Sitä ei tarvitse sanoittaa, kun ”tietää, että toinen tietää”.
Tuomas Antila (kuvassa vasemmalla) ja Ari Anttila muistelevat tunteneensa ainakin 15 vuotta. Ystävyys heille merkitsee hiljaista kunnioitusta toista kohtaan. Sitä ei tarvitse sanoittaa, kun ”tietää, että toinen tietää”.
Tuomas Antila (kuvassa vasemmalla) ja Ari Anttila muistelevat tunteneensa ainakin 15 vuotta. Ystävyys heille merkitsee hiljaista kunnioitusta toista kohtaan. Sitä ei tarvitse sanoittaa, kun ”tietää, että toinen tietää”.
Tuomas Antila (kuvassa vasemmalla) ja Ari Anttila muistelevat tunteneensa ainakin 15 vuotta. Ystävyys heille merkitsee hiljaista kunnioitusta toista kohtaan. Sitä ei tarvitse sanoittaa, kun ”tietää, että toinen tietää”.

EMPIIRISEEN tutkimukseen nojaten voisi todeta, että miesten ja naisten ystävyyssuhteissa on eroavaisuuksia. Siinä missä naiset voivat viettää ystävän kanssa puhelimessa tuntikausia analysoiden, miehille riittää tieto siitä, että toinen on olemassa. 

–Siinä on paljon sellaista sanomatonta syvyyttä. Ei ole tarvetta soitella, jos ei ole asiaa. Ehkä siihen liittyy myös tietynlaiset eteläpohjalaiset miesgeenit, sanoo Tuomas Antila

Ajatuksen allekirjoittaa myös Ari Anttila. Miesten vaimot ovat keskenään hyviä ystäviä, ja kuuleman mukaan hyvin toistensa kaltaisia. 

–Meillä onkin hyvä vertaistuki toisissamme, miehet toteavat nauraen. 

–Toki myös me olemme aika paljon keskenämme samanlaisia.  

Anttila työskentelee luokanopettajana ja rehtorina Alajärven Myllykankaan koulussa, Antila on Hub Logisticilla yksikönjohtajana Vimpelissä. Arkeen kuuluu molemmilla monenlaista, eikä toista ehdi kovinkaan usein näkemään. Aina siihen ei ole tarvettakaan. 

–Vähemmän me pidämme yhteyttä keskenämme mitä vaimot. Mutta silloin kun nähdään, juttu jatkuu siitä mihin se on viimeksi jäänyt.  

JOS naiset joskus kokevat haasteellisena miesten suoraviivaisen tavan kommunikoida, miehille se ei tuota ongelmia, päinvastoin. Antila kertoo, että miesten kesken ei aina tarvita sanoja, ainakaan paljoa. 

–Miesten välinen kommunikointi on mutkatonta ja selkeää. Jos me tästä esimerkiksi Arin kanssa lähdettäisiin Helsinkiin, niin molemmille on ihan ok, vaikka matkan aikana ei puhuttaisi yhtään mitään. Jos minulta kysytään, että mennäänkö syömään, otatko pizzaa vai hampurilaista niin vastaan, että otan. Se on niin helppoa!  

Toisena esimerkkinä hän mainitsee, kun he Arin kanssa kohtasivat viikko sitten ja Ari tarjosi apua mökin rakennuksessa. 

–Ari mainitsi, että jos tarvitset joskus toista sinne laudan toiseen päähän, niin soita. Sitä vain tietää, että toinen tarkoittaa sitä todella. Voin soittaa Arille, että huomenna lähdetään kello kahdeksan, niin hän on seitsemältä oven takana, naurahtaa Antila. 

HUUMORI on miesten ystävyyssuhteessa keskeisessä roolissa. Keittiöpsykologiaan ja maailmanparannukseen ei samanlaista viettiä ole kuin vastakkaisella sukupuolella, vaikkakin miehet ovat huomanneet iän tuoneen myös omaan ajatteluun tietynlaista syvyyttä. 

–Sitä tietää, että toiselle voi aina soittaa, jos on tarvetta. Enemmän ehkä asioita käsitellään huumorin varjolla. Se riittää kun tietää, että toisen tuki on siinä olemassa taustalla, sanoo Anttila. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.